Медия без
политическа реклама

София поиска Евро `25 по фигурно пързаляне

Федерацията ни се кандидатира, след като Загреб отказа домакинството

21 Май 2024
Зимният дворец е единственото съоръжение, с което София може да кандидатства за европейското първенство по фигурно пързаляне.
Илияна Кирилова
Зимният дворец е единственото съоръжение, с което София може да кандидатства за европейското първенство по фигурно пързаляне.

България ще опита да вземе домакинството на европейското първенство по фигурно пързаляне през 2025 г., съобщиха от федерацията. БФ Кънки подава кандидатурата по спешност, след като Загреб се отказа да организира шампионата за мъже и жени след осем месеца. Евро `25 е насрочено за периода 20-26 януари.

В съобщение до международния съюз (ISU) хърватската федерация съобщава, че причината за оттеглянето е в "непредвидени обстоятелства". Това налага спешно да се намери друг домакин и българската федерация вече подготвя документите. Крайният срок за подаването им е 24 май, когато ще стане ясно кои други градове са готови да приемат състезанието.

Любопитното е, че Загреб трябваше да приеме европейското първенство и през 2021 г., но тогава то бе отменено заради пандемията от коронавирус.

София пък е била два пъти домакин на шампионата на Стария континент - през 1991 и 1996 г. в Зимния дворец. Съоръжението в Студентски град е единственото, което може да бъде заявено като арена на състезанията и сега.

Ключови думи:

фигурно пързаляне

Още по темата