Quantcast

Медия без
политическа реклама

Шифрин постави нови феноменални рекорди в ските

18 Март 2019
ЕПА/БГНЕС
Новите-стари носители на голямата Световна купа по ски - Микаела Шифрин (3-та поред) и Марсел Хиршер (8-а поред), позират по време на официалното награждаване в Солдеу.

Новото чудо на женските алпийски ски - Микаела Шифрин, завърши сезона с нови два феноменални рекорда и си извоюва статута на мегазвезда в този спорт едва на 23-годишна възраст.

На финалите в Солдеу (Андора) американката победи в двете последни състезания - слалома в събота и гигантския слалом в неделя, с което първите й места за 2018/19 г. станаха 17. Това е с 3 повече от считания доскоро за недостижим рекорд на легендарната швейцарка Френи Шнайдер от 1988/89. Освен това Микаела закръгли общия си брой победи на 60, с които заема 5-о място във вечната ранглиста след Ингемар Стенмарк (Шв, 86), Линдзи Вон (САЩ, 82), Марсел Хиршер (Ав) с 67 и Анемари Мозер-Прьол (Ав) с 62. 

Другият голям рекорд на Шифрин е този за общ брой спечелени Световни купи в рамките на един сезон. С триумфа си в гигантския слалом тя стана първата скиорка с 4 кристални глобуса. По-рано тя си бе осигурила голямата Световна купа (за трети път поред), както и тези в слалома и супер-Г. За трофея от гигантския слалом Микаела завърши с 615 т. пред Петра Влъхова (Слвк) с 478 и Теса Уорли (Фр) с 460.

Още по темата