Медия без
политическа реклама

Шави премисли и остава треньор на "Барселона"

От клуба потвърдиха, че специалистът ще изпълни договора си до юни 2025 г.

25 Апр. 2024Обновена
През тази турбулентна седмица медиите в Испания спекулираха веднъж, че Шави Ернандес ще остане на поста, след това - че окончателно ще напусне, но в крайна сметка треньорът се съгласи да води "Барселона" и през следващия сезон.
ЕПА/БГНЕС
През тази турбулентна седмица медиите в Испания спекулираха веднъж, че Шави Ернандес ще остане на поста, след това - че окончателно ще напусне, но в крайна сметка треньорът се съгласи да води "Барселона" и през следващия сезон.

Шави Ернандес остава треньор на "Барселона" и през следващия сезон (2024/25). Това е резултатът от напрегнатите няколко дни в клуба, през които имаше няколко обрата.

След загубата на каталунците с 2:3 от "Реал" в неделното Ел Класико бе разпространена неофициална информация, че Шави се е съгласил да продължи да води отбора и след края на сезона, в резултат на подобрената игра и резултатите на тима. Както е известно, на 27 януари той обяви, че ще напусне треньорския пост след края на настоящото първенство. Тогава "Барса" изоставаше на 10 точки след "Реал". Сега разликата е 11 т.

Във вторник обаче испанските медии разпространиха следваща новина - ново неразбирателство с ръководството относно условията, поставени към Шави, е накарало 44-годишния специалист да премисли и да обяви, че все пак напуска.

Снощи обаче всички различия са били изгладени на спешна среща с участието на президента на "Барселона" Жоан Лапорта, спортния директор Деко и самия Шави. Присъствали са още отговорни фактори в клуба. След края един от тях - вицепрезидентът Рафаел Юсте потвърди, че треньорът ще изпълни договора си, който е до юни 2025 г. Наставникът също така се е съгласил с условията, поставени от клуба, без да бъдат разкривани подробности.

"Шави много харесва нашия проект. Той продължава с ентусиазъм, защото е истински привърженик на "Барса", той обича клуба. Деко на 100% се доверява на Шави. Неуспешният сезон е само въпрос на гледна точка. Ние не спечелихме нито един трофей, но съм убеден, че се събудихме", коментира Юсте, цитиран от "Марка".

На специална пресконференция Лапорта потвърди взетото решение треньорът да остане начело на отбора за още една година. "Имаме един отбор, който е съставен от млади играчи и по-опитни такива. Имаме нужда от стабилност, а Шави я осигурява. Доволен съм, защото искахме той да продължи да работи тук. Ще бъдат направени някои промени, за да бъдем по-силни. Страхотна новина е, че Шави продължава. Бордът на директорите единодушно подкрепи това решение", коментира Лапорта.

Самият Шави заяви: "Намирам голямото доверие от страна на президента и целия борд за много важно. Те ме накараха да видя, че трябва да работим добре, това е печеливш проект. Аз също трябва да продължа да мисля за това, което е най-добро за клуба. Сега мисля, че това е най-доброто решение. Имаме много добра хармония с ръководство и с феновете. Това ме накара да го преосмисля. Благодаря за подкрепата, която ми оказват феновете. Ако успеем да коригираме детайлите, ще бъдем близо до големи успехи. Проектът не е завършен и съм убеден, че играчите вярват в това и промених мнението си. Мотивите да продължа са много - най-вече доверието на президента, Деко и играчите. Не е въпрос на пари или его. Не съм поставял никакви условия. Ако бях напуснал, нямаше да взема нито едно евро. Президентът знае това. Парите от договора ми бяха за следващия треньор."

Последвайте ни и в google news бутон

Ключови думи:

Барселона, Шави Ернандес

Още по темата