Quantcast
Делегат посочи схема за печелене на конгрес на БФС | СЕГА
facebook
twitter

Спорт

Делегат посочи схема за печелене на конгрес на БФС

Участник на предишни избори разказва как са представяни бюлетини, за да се докаже за кого е гласувано през 2018 г.
4 224
 Фейсбук
Димитър Бербатов (прав долу) говори пред представителите на клубове от Варна и региона по време на срещата на стадион "Тича". До него е членът на Изпълкома Петър Величков, който сега е част от екипа на Бербатов.

Схема за манипулиране на изборите за президент на БФС по време на конгреса на 16 февруари 2018 г. бе споделена след среща на Димитър Бербатов с представители на клубове. Бившият футболен рефер и настоящ президент на клуба по футзал "Черно море Мания" Мартин Балулов разказа свои впечатления пред радио "Дарик": "Отиваш на конгреса, има три бюлетини - Боби Михайлов, Любо Пенев и трето лице, което даже никой не го помни кое е (б.ред. - Ивайло Дражев). Влизаш да гласуваш, пускаш едната бюлетина, след което на излизане и трябва да върнеш останалите две и да ги покажеш на "господарите си", за да се отчетеш:  "..аз не съм се отклонил, пуснал съм правилната бюлетина". Това е изключително "демократично" и в "унисон" с всякакви модерни разбирания. Влизаш с три, връщаш две... Нека за този, който гласуват повече хора, да победи, но да има истинско гласуване. Да не е пак с "Ние сме ти пускали нередовни състезатели, даваме ти 3 топки, 6 фланелки, като набиеш съдията, затваряме си очите" и накрая като дойде конгреса на теб да ти е неудобно да гласуваш за някой друг, защото господарите ще ти се разсърдят. И те го проследяват чрез тази система с бюлетините". На въпросния конгрес Борислав Михайлов бе избран за четвърти мандат с 463 гласа, срещу 36 за Пенев и 5 за Дражев.

Балулов намекна също, че на разговора на Бербатов, който е кандидат за президент на следващия конгрес на БФС, е имало и пратеници, които да докладват на ръководството на футболния съюз какво е говорено. "Имаше много, както аз ги наричам "агенти на ФБР", които бяха изпратени от моментното ръководство, за да могат да слушат, да си водят записки и след това да докладват кой е бил там и кой какво е говорил", коментира Балулов. Той допълни, че вече е подкрепил искането за предсрочен конгрес през септември т.г. Тази подписка се организира от Бербатов и екипа му.

Бившият нападател на "Манчестър Юн" и "Тотнъм" дори разкри, че има клубове, върху които е оказван натиск да не се подписват за провеждането на предсрочен конгрес. През април "Сега" съобщи за други такива опити да се саботира насрочения за 25 юни предсрочен конгрес. Той в крайна сметка бе отменен, след като президентът на футболния съюз Борислав Михайлов оттегли оставката си.

 

След това разкритие от футболния съюз обещаха да проучат случая. Дали заради въпросната подписка в Бургас или по други причини, но председателят на Областния съвет към БФС в града Калоян Панайотов е бил сменен, по информация на "Спортал". На поста му е назначен бившият футболен рефер Димитър Костов.

Самият Бербатов продължава усилено обиколките си. Тези дни той обиколи Русе, Разград, Силистра, Добрич, Варна, Търговище и Шумен. Преди това бе в Пловдив, Ловеч, Перник, Плевен, Благоевград, Велико Търново, Стара Загора, Хасково, Кърджали и др. На срещите си той представя концепцията за управление на българския футбол, изготвена от екипа му.

 

 

 

 

Благодаря на всички отбори, с които осъществихме срещи! Респект, Русе, Разград, Силистра, Добрич, Варна, Търговище,...

Posted by Dimitar Berbatov on Thursday, June 17, 2021

 

 

Още

"ЦСКА-София" се измъчи, но победи "ЦСКА 1948"

25.07.2021

Обновена

487
ПЪРВА ЛИГА, I КРЪГ - РЕЗУЛТАТИ (видео репортажи)

25.07.2021

Обновена

639
Първи мач - първа победа за българските боксьори в Токио

25.07.2021

Обновена

532