Quantcast
Българският тим ще играе в изолатор мачовете за Евробаскет`21 | СЕГА
facebook
twitter

Спорт

Българският тим ще играе в изолатор мачовете за Евробаскет`21

153
 Туитър

Българският тим ще играе в изолатор мачовете за Евробаскет`21, стана ясно от последното решение на европейската баскетболна централа ФИБА-Европа.

Изпълнителният ѝ комитет реши квалификационните двубои през ноември и февруари да не са на разменено гостуване, а в т.нар. "балон" - изолирано място, на което се събират всички участващи отбори, при строго спазване на продивоепидемични мерки срещу COVID-19. За първи път този тим изолация бе въведена в НБА, където мачовете от редовния сезон бяха доиграни в залите на развлекателния център "Дисни уърлд" край Орландо, като играчи, съдии и всичкият останал технически персонал живеят в прилежащите хотели. В момента там продължават по същия начин плейофите.

Според решението на ФИБА-Европа всички оставащи квалификационни мачове, разделени на два "прозореца" (през ноември и февруари) ще са в "балони", "в съответствие със здравния протокол на ФИБА (включително PCR-тестване и контролирано влизане в зоната за сигурност)".

Всеки изолатор ще побира 4 или 8 отбора, т.е. там ще са мачовете от една или две квалификационни групи. "Домакините ще бъдат определени на регионално равнище и ще бъдат обявени своевременно", гласи решението.

Това означава, че за двубоите от гр. H, в която е българският национален отбор, тепърва ще се вземе решение. Селекцията на треньора Росен Барчовски към момента е на второ място след победа в Ботевград (110:104 над Латвия с продължение) и загуба (63:73 като гост на Гърция). За Евробаскет`21 ще се класират първите три отбора от всяка от 8-те квалификационни групи.

Във въпросните два "прозореца" баскетболистите ни имат по програма гостуване на Босна и Херцеговина (26 ноември), домакинство срещу Гърция (29 ноември), гостуване в Латвия (19 февруари) и домакинство срещу Босна и Херцеговина (22 февруари), с което квалификациите приключват.

Лидер в групата е Гърция с 2-0, следвана от България (1-1) и Босна и Херцеговина (1-1), а последен е тимът на Латвия (0-2).

Все още няма коментари

Още

Следващата цел на ЛеБрон е да играе в НБА заедно със сина си

18.10.2020

118
Везенков помогна с 2 т. за успех на "Олимпиакос" в Евролигата

15.10.2020

66
ЛеБрон Джеймс подпечата 17-ата титла на "Лейкърс"

12.10.2020

158

Влез или се регистрирай за да коментираш