Quantcast

Медия без
политическа реклама

Босненски фенове опитаха да прогонят Петев при представянето му

Ако се бяха събрали 10 000 души, щях да им обърна внимание, отвърна българският селекционер на местния национален тим

27 Яну. 2021
Фейсбук
Протестът на босненски фенове пред футболната централа в Сараево.

Продължава недоволството в Босна и Херцеговина срещу назначението на Ивайло Петев за селекционер на местния национален отбор по футбол. Настроения срещу българина имаше близо месец преди да бъде утвърден на поста. А при днешното му представяне бе организиран и протест на петдесетина фенове пред футболната централа в Сараево.

Те издигнаха плакати "Достатъчно е!" и "Не може да ни купите" и изразиха със скандирания негативното си отношение към Петев. Отправени бяха и искания към ръководството на федерацията да промени решението си. Протестът обаче не ескалира, и специалистът се размина този път с неприятни истории, подобни на срамните сцени, на които бе подложен при представянето си като треньор на "Левски" през 2013 г.

Цялото видео гледайте тук: http://www.videonews.bg/novini/video/skandalyt-na-godinata-sybliakoha-petev-gol-na-gerenaЖесток скандал се разигра на "Герена". Л...

Петев се опита да неглижира случилото се днес в Сараево и увери, че ще вложи цялата си енергия за подобряване на представянето на босненския тим.

"Знам какво правя. Това е моята отговорност. Ако нещата се объркат, знам какво ще направя. Уверен съм, че ще свърша работата. Вярвам в този отбор. Щях да обърна внимание на фенското недоволството, ако се бяха събрали 10 хиляди души. Очакванията към мен са много големи, но аз ги приех. Винаги съм работил под напрежение и не е проблем за мен.

Трябва да работим здраво и затова дойдох тук. Сигурен съм, че резултатите ще дойдат. Никога не се отказвам, върша работата си сърцато. Не съм нито най-идеалният, нито най-красивият, но смятам, че мога да си върша работата. Не се предадох въпреки публичния натиск. Босна и Херцеговина има много добри играчи и вярвам, че резултатите, които всички искаме, ще дойдат.

 Атмосферата е важна и ще се опитаме да извлечем максимума от играчите. Имаме обща цел и всички трябва да работим като едно цяло. Всяка държава би дала милиони да има играчи като Джеко и Пянич. Те са различни от всички останали. Не обичам да откроявам индивидуални играчи, но те изпъкват пред останалите", заяви Ивайло Петев при представянето си.

Още по темата

АНКЕТА "СЕГА"

Ще се осъществи ли ротацията във властта?