Медия без
политическа реклама

Би Ти Ви има нов главен редактор на новините

Досегашният Веселина Петракиева напуска по собствено желание, съобщават от телевизията

23 Февр. 2024
Асен Иванов

Асен Иванов е новият главен редактор на Би Ти Ви Новините, съобщиха от телевизията. Считано от днес - 23 февруари, той поема поста от Веселина Петракиева, която напуска телевизията по собствено желание. След дългогодишна всеотдайна работа Веселина Петракиева реши да се оттегли от поста си на главен редактор на Би Ти Ви Новините и да продължи развитието си извън компанията, се казва в съобщението.

"Веселина беше невероятно отдаден и квалифициран ръководител и помогна на редакцията ни да премине през много предизвикателства. Изказвам искрена благодарност за нейната лоялност и принос към екипа. Пожелавам ѝ здраве и късмет, и се надявам да знае, че винаги ще бъде част от семейството на Би Ти Ви. В същото време имам удоволствието да приветствам Асен Иванов в новата му роля. Той е сред професионалистите с доказан опит в нюзрума на Би Ти Ви и има дълъг стаж в редакцията. Убеден съм, че заедно ще продължим да произвеждаме качествени новини и журналистика на най-високо ниво.", заяви Ралф Бартолайт, главен изпълнителен директор на Би Ти Ви Media Group, който продължава да изпълнява функцията на директор на отдел „Новини, актуални предавания и спорт“.

В разпространената биографична справка за Асен Иванов се казва, той е в телевизията повече от 12 години. В нея обаче липсва периодът между 2012 и 2016 г., когато новият главен редактор работеше във вече несъществуваща телевизия ТВ7. Години наред тя се спонсорираше от КТБ, а изпълнителен директор на медията бе Николай Бареков. 

През 2017 г. Асен Иванов се завръща в Би Ти Ви. От 2021 г. е заместник-главен редактор на новините на телевизията и продуцент на новинарско съдържание. Завършил е икономика и право. Магистър е и по национална сигурност от Военна академия" Г.С. Раковски". 

Още по темата