facebook
twitter

Чужбина

Властите в Хонконг искат да успокоят недоволните с 2.5 млрд. долара

306
ЕПА/БГНЕС
Десетки хиляди се стекоха на митинга, организиран от продемократичното движение "Граждански фронт за правата на човека" в Хонконг.

Правителството на Хонконг обяви пакет от мерки за стимулиране на икономиката и социална помощ за населението на обща сума от 19.1 милиарда хонконгски долара (близо 2.5 милиарда щатски долара). Става дума за намаляване на данъчната тежест, изплащане на субсидии за ученици в размер на 2 хиляди хонконгски долара (319 долара) за всяко дете, субсидии за електричество за всяко семейство от 2000 хиляди хонконгски долара (255 щатски долара), помощи за бедните, пенсионерите, представителите на малкия и средния бизнес и редица икономически отрасли. Мерките бяха обявени в разгара на общественото недоволство срещу управляващите, макар че секретарят по финансовите въпроси на специалния административен район Пол Чан призова да не се обвързва тази програма със сегашната остра вътрешнополитическа криза и с протестите на населението. 

Вчера хиляди се събраха на пореден протест за последните 11 седмици срещу опитите на управляващите да прокарат закон за екстрадиране на заподозрени в континенталната част на страната. Властите не разрешиха марш през града и позволиха само демонстрация в парк "Виктория".

Все още няма коментари

Още

МЗ наложило ликвидиране на свинете и в зони без чума

11.09.2019

Алиса Иванова

1506 4
Испания не може да овладее пожара на Гран Канария

20.08.2019

309
Хонконг оттегля през октомври законопроекта, предизвикал масови протести

05.09.2019

316 4

Влез или се регистрирай за да коментираш

×