Медия без
политическа реклама

Стачка на "Хийтроу" заплашва с хаос пътуващите за празниците

15 Дек. 2022
ЕПА/БГНЕС

Нови планирани стачки на наземния персонал на летище "Хийтроу" заплашват да затруднят или провалят много пътувания по празниците - или поне да загубят багажа на пасажерите. След като стачкуваха в края на ноември, служителите на най-голямото и най-натоварено лондонско летище обявиха датите, на които протестните им действия ще продължат. Акцията им е свързана основно с работните заплати, но и с условията на труд.

Те ще стачкуват двукратно в продължение на 72 часа, като първата протестна вълна ще е от 16 до 19 декември, а втората - от 29 декември до 1 януари, предава "Гардиън". Над 400 са наземните служители на терминали 2, 3 и 4, които са недоволни от заплащането си. Новогодишното спиране на работа ще съвпадне и с планирана стачка на граничната полиция. 

Британската преса съобщава, че стачката няма да засегне пътуващите с компаниите British Airways, които оперират около половината полети от това летище, и Virgin Atlantic.

"Не сме информирани за отменени полети като резултат от стачката и окуражаваме пътниците, които ще летят с други авикомпании, да се свържат с тях за повече информация", заяви говорител на "Хийтроу". Той припомни, че канселирани полети не е имало и при предишната стачка през ноември. 

Стачката на граничните власти обаче ще засегне пристигащите и може да се очакват дълги опашки от прибиращи се към Острова след Коледа, допълва "Гардиън". 

При инфлация от около 11 процента, стачките във Великобритания продължават да се множат: днес стачкуват медицинските сестри, а утре се очаква това да направят заетите в железниците. 

Последвайте ни и в google news бутон

Ключови думи:

стачка, Хийтроу, празници

Още по темата

АНКЕТА "СЕГА"

Колко медала ще спечели България на олимпийските игри в Париж 2024?