Quantcast
Принц Уилям: "Ние не сме расистко семейство" | СЕГА
facebook
twitter

Чужбина

Принц Уилям: "Ние не сме расистко семейство"

1 372
 БГНЕС
Принц Уилям

След изявлението на Бъкингамския дворец по повод интервюто на Меган Маркъл и принц Хари принц Уилям също наруши мълчанието, като изрази гледната си точка, предаде БГНЕС.

Той защити британското кралско семейство срещу обвиненията в расизъм, отправени от брат му и Меган, като каза, че кралското семейство "съвсем не са расисти". Краткият коментар беше направен по време на посещение на принц Уилям в училище в източен Лондон по повод проект за психично здраве, който неговата съпруга Кейт Мидълтън стартира в началните училища през 2018 г., предава Би Би Си. Той стана първият член на кралското семейство с директно изявление по повод интервюто и обвиненията към британската корона.

"Ние въобще не сме расистко семейство", каза херцогът на Кеймбридж, който е третият по линия на трона. Той също така заяви, че все още не е разговарял с брат си по въпроса, но съвсем скоро ще го направи.

Коментарът на Уилям беше в отговор на изказването на съпругата на принц Хари, Меган Маркъл, че неназован член на кралското семейство е изразил притеснения за цвета на кожата на неродения й син.

Най-малко 11 милиона души са гледали интервюто на принц Хари и Меган Маркъл във Великобритания, което беше излъчено в понеделник.

 

Още

1.4 милиона си купиха мемоарите на принц Хари за ден

12.01.2023

377
Няма да имаме правителство, докато лагерът на промяната не промени подхода си

19.01.2023

ДИЯН БОЖИДАРОВ

3181
Росица Велкова: Парламентът бави критично три законопроекта за еврозоната

16.01.2023

ТАНЯ ПЕТРОВА

2165