facebook
twitter

Чужбина

Мей обмисля нов пакет от мерки за Брекзит

123
 ЕПА/БГНЕС
Тереза Мей

Британският премиер Тереза Мей смята да предложи на парламента подобрен пакет от мерки за Брекзит като последен опит за одобрение на законопроекта, пише в."Сънди таймс". Преди това Мей ще обсъди идеята си с правителството, което ще разисква и план за индикативни гласувания, за да се установи кои предложения ще съберат депутатско мнозинство. "Какъвто и да е резултатът от каквито и да било (индикативни) гласове, няма да искам само депутатите да помислят отново. Вместо това ще ги помоля да погледнат на нова и подобрена сделка с чисти очи и да им дадат своята подкрепа", заяви Мей пред вестника.

Преговорите между консерваторите на Тереза Мей и лейбъристите в опозиция се провалиха часове след като премиерът се съгласи да обяви в началото на юни кога ще подаде оставка. Лидерът на британската опозиция Джереми Корбин заяви, че няма да подкрепи новия опит на премиера Тереза ​​Мей да прокара законопроекта си за Брекзит. Той не би го подкрепил, ако е фундаментално същият като законопроекта, който е бил победен три пъти преди това в парламента. "Все още не сме виждали новия законопроект, но нищо от това, което съм чул, не ме кара да вярвам, че той е коренно различен от предишния законопроект, който беше представен, така че отсега не го подкрепяме", заяви Корбин в интервю пред Би Би Си.

Близо три години след като Обединеното кралство гласува 52% на 48% на референдум, за да напусне ЕС, остава неясно как, кога и дори дали страната ще напусне изобщо съюза. Настоящият срок за напускане е 31 октомври.

Ключови думи:

Брекзит, мей, мерки, гласуване
1

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Едрият бизнес ще получи безвъзмездно от 30 000 до 100 000 лв.

23.05.2020

Обновена

1556 3
С изявите си Васил Божков търси сделка с властта

20.05.2020

ТАНЯ ПЕТКОВА

4160 18
16 500 фирми са кандидатствали за грантове от 3000 до 10 000 лв.

15.05.2020

Обновена

2215 8

Коментари

IvanM

На нея мома спешно трябва да и забранят да 'мисли'

Влез или се регистрирай за да коментираш

×