facebook
twitter

Чужбина

Контраразузнаването взе на прицел "Алтернатива за Германия"

349
ЕПА/БГНЕС
Лидерите на "Алтернатива за Германия" Алекзандър Гауланд (вдясно) и Алис Вайдел в парламента в Берлин.

Германското контраразузнаване обяви, че поставя под засилено наблюдение крайнодясната партия "Алтернатива за Германия" (АзГ) заради подозрения, че контактува с екстремисти, предадоха агенциите. Предвижда се да бъдат проучвани публичните коментари на членове на партията, както и техните връзки с екстремистки групи, каза на пресконференция директорът на Федералната служба за защита на конституцията Томас Халденванг. Според него обаче режимът на наблюдение не предвижда внедряване в партията на агенти под прикритие, нито използване на специални разузнавателни средства. Общата задача за наблюдението е да установи дали партията се придържа към екстремистки тенденции, които може да нарушат конституционния ред в Германия.

Първоначално при създаването си АзГ беше предимно евроскептична партия, но впоследствие зае твърда позиция срещу политическия елит и срещу миграцията. Няколко нейни членове са били критикувани за възхвала на нацисткия режим и подтикване към насилие спрямо малцинствата. Клонът на АзГ в провинция Тюрингия вече е обект на засилено наблюдение от местните власти заради екстремистки изказвания на нейни членове. Наскоро партията прекрати връзки със своето радикално младежко крило поради опасения, че то може да вкара цялата партия в сериозни трудности.

2

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Лидер на германските крайнодесни бе пребит в Бремен

09.01.2019

249
Кипър узакони употребата на медицински канабис

15.02.2019

106
Тръмп обяви извънредно положение заради стената с Мексико

15.02.2019

649 1

Коментари

ablepsia

Западняшкият адет да впрягат каруцата пред коня - вместо да "вземат на прицел" безразборно нахълталите хиляди потенциални брадати терористи, те се саморазправят с антилибералните си сънародници. Ей това ще изяде главата на западняците и на присъдружните тям "предказуеми колонии" като нас.

kempes

" заради подозрения, че контактува с екстремисти"

Без коментар.

Влез или се регистрирай за да коментираш