Quantcast

Медия без
политическа реклама

Евродепутат получи подарък шампанско и портрет на Путин

27 Дек. 2019

Френската евродепутатка Манон Обри от радикалната левица се похвали в Twitter, че е получила за новогодишните празници бутилка шампанско и портрет на руския президент Владимир Путин. Подаръците били от руското посолство в ЕС, предаде БГНЕС.

Обри публикува видео в социалната мрежа, в което разказва за подаръците, които евродепутатите получават от лобистки групи, частни или държавни. Тя обяснява, че има натиск върху европейските законодатели от „не особено препоръчителни държави“, „абсурдни скептични към климата групи“, „многонационални компании“, както и религиозни общности и „всякакъв вид теоретици на конспирация“.

В записа евродепутатката показва бутилка шампанско от руското посолство. „Владимир ни изпраща шампанско! Не съм сигурна, че той има същите намерения към своите противници в Русия“, заявява Обри във видеото. „Има лобистки групи навсякъде в Европейския парламент, ако искам бих могла да хапвам безплатно сутрин, на обяд и на вечеря“, иронично казва тя, предлагайки догодина да открие „надпревара на най-креативните лобисти“ в европейските институции.

Още по темата