Quantcast
Антиваксъри са правили планове за убийството на премиера на Саксония | СЕГА
facebook
twitter

Чужбина

Антиваксъри са правили планове за убийството на премиера на Саксония

852
 БГНЕС
Михаел Кречмер

Германската полиция предприе специална операция на няколко места в  Дрезден във връзка със заговор на противници на ваксинирането за убийството на министър-председателя на Саксония Михаел Кречмер, предава в. ''Гаридън''. Претърсени са пет адреса в Дрезден и един в близкия град Хайденау заради  съобщения  на антиваксъри в платформата ''Телеграм'' за убийството на Кречмер заради ограниченията срещу рапространението на коронавирус, съобщи полицията. Членовете на групата включват 34-годишна жена и четирима мъже на възраст между 32 и 64 години.

Групата Dresden Offlinevernetzung привлече вниманието на властите след разследване на телевизионния оператор ZDF. Медията разкрива, че членове на групата са правили планове за убийството на Кречмер, както и на други представители на правителството на Саксония. Антиваксърите твърдят, че притежават огнестрелни оръжия, съобщи полицията на Саксония в Туитър. При обиските са иззети два арбалета.

През последните седмици се организираха протести на противници на ограниченията и ваксинацията в Саксония. Провинцията отбелязва втория най-висок процент на новозаразени в Германия и най-ниския процент на ваксинация в страната. Миналия месец група протестиращи проведоха протест с факли пред дома на министъра на вътрешните работи на Саксония. Кметове, полицейски началници и представители на медиите в цяла Германия са загрижени за безопаснотта си, след като някои от тях са получили заплашителни писма, съдържащи парчета сурово месо, за което се твърди, че е заразено с Covid-19 и смъртоносния газ ''Циклон Б''. В писмата се предупреждава, че ще започне ''кървава и неприятна съпротива'' срещу всякакви опити за налагане на задължителна ваксинация.

 

Още

Радев: Не искам с българско оръжие да се убиват българи в Украйна

16.05.2022

2549
Румен Радев пак оплака нашите МиГ-29

16.05.2022

2971
Германия спира вноса на руски петрол към края на 2022 г.

16.05.2022

1547