facebook
twitter

Първа страница

Прокуратурата се изгаври със семейството на лидера на БОЕЦ

Държавното обвинение първо забрани, после разреши Георгиев да пътува в чужбина за животоспасяваща операция на съпругата му
5 269
 Георги Георгиев
Лидерът на сдружение БОЕЦ Георги Георгиев и неговата съпруга Мариела планират да пътуват за Франция, където тя ще бъде приета в клиника за животоспасяваща операция. Прокуратурата обаче замалко да осуети лечението.

Лидерът на гражданското сдружение БОЕЦ Георги Георгиев, който месеци наред организира протести срещу избора на Иван Гешев за главен прокурор, стана мишена на абсурдни действия от страна на държавното обвинение. Във вторник прокуратурата му е наложила изрична забрана да напуска страната, въпреки че след по-малко от седмица той трябва да замине заедно със съпругата си Мариела за Франция. Там на жената трябва да бъде направена животоспасяваща трансплантация, чийто донор е самият Георгиев.

След като в медиите се вдигна шум, в късния следобед прокуратурата обяви, че забраната е отменена, и се оправда, че не е знаела за какво става дума. Твърдението й веднага бе опровергано от адвоката на Георгиев Николай Хаджигенов.

Председателят на БОЕЦ вече половин година е с повдигнато обвинение за причиняване на лека телесна повреда по хулигански подбуди на двама души от екип на Канал 3, които в продължение на няколко дни преследваха с камера и микрофон семейството му във Видин. Не е ясно защо за такова провинение изобщо се налага забрана за напускане на страната.

Пред "Сега" Георгиев разказа, че забраната му е била наложена преди месец и е била обжалвана. Адвокат Хаджигенов уточни, че е поискано разрешение за напускане на страната само за конкретен период, като изрично е посочена целта на пътуването в чужбина - жизнено необходимо лечение. Съпругата на Георгиев Мариела е в терминален стадий на бъбречна недостатъчност и от година и половина двамата се опитват да намерят лечение в чужбина. Накрая клиника във Франция се е съгласила да осъществи трансплантацията. "За добро или лошо нямаме друг вариант. Аз съм донор и трансплантацията е от мен към нея. Подготвили сме всички документи, закупили сме билети", посочи Георгиев. 

Магистратите във видинския съд обаче се забавили с постановлението. Едва във вторник на Хаджигенов му било съобщено, че забраната е отменена. "Днес аз научих, че му е вдигната забраната, но в същото време му е наложена друга", коментира адвокатът. Противно на всякаква логика окръжният прокурор на Видин Ваня Ненкова, която освен това е и наблюдаващ прокурор по делото срещу лидера на БОЕЦ, издава нова забрана на Георгиев да напуска страната. В постановлението си тя е отбелязала, че е "постъпила докладна от РУ Видин, в която се съдържат данни, че обвиняемият възнамерява да напусне пределите на страната".

Потърсена за коментар от "Сега", Ненкова отказа да отговори на въпроса дали е била запозната с причините, които налагат пътуването на Георгиев. Вместо това тя заяви, че се води разследване и не може да даде данни, след което затвори телефона. Няколко часа по-късно говорителят на Видинската окръжна прокуратура Владислав Влашев обясни пред "Сега", че на 31 октомври е постъпил сигнал от местната полиция за това, че Георги Георгиев възнамерява да напусне страната и да се укрие. На това основание на 1 ноември окръжният прокурор издава забраната той да напуска границите. Той категорично отрече държавното обвинение да е било запознато с действителните причини, които налагат обвиняемият да напусне страната. След като се вдигна шум в медиите, в следобедните часове забраната беше отменена. „Все пак не сме мракобесници, разбрахме за какво става въпрос и отменихме забраната", оправда действията на прокуратурата Влашев пред OFFNews. Той заяви още, че не знае да е имало друга забрана на Георгиев да пътува в чужбина. "Това ми е казано от наблюдаващия прокурор. Не гарантирам за достоверност", оправда се Влашев.

Думите му бяха опровергани от адвокат Хаджигенов, който добави, че в началото на октомври е искал отвод на прокурор Ненкова, защото не приемала пълномощното му, с което представлява Георгиев. "Пълномощното ми е законно. То е преписано буквално от Закона за адвокатурата. Отделно имаме изрично волеизявление на Георгиев, което го накарах да направи, за да го има в протоколите по делото, защото НПК предвижда възможност упълномощаването да бъде направено устно. В понеделник получих постановление от Апелативната прокуратура в София, с което ми казват, че няма да отведат прокурора във Видин, и в същото време, че пълномощното ми не става. Тоест вече прокуратурата решава кой ще бъде адвокат", коментира Хаджигенов.

Според Влашев обаче адвокатът е представил общо пълномощно, което служи за представляване пред държавните институции, а не изрично такова, каквото се изисква по наказателните дела. Той обаче уточни: "Не съм наблюдаващ прокурор. Това не съм го проверявал".

 

55

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Каракачанов потвърди близките си отношения с Бобокови

02.06.2020

2852 15
Прокуратурата не откри магистрати зад подкупите на Калотина

01.06.2020

611
Поправката "Артекс" може да спаси още един небостъргач

31.05.2020

ТАНЯ ПЕТРОВА

4327 8

Коментари

Страници

Сироко Леванти

Все пак не сме мракобесници, 

Точно това сте. Добре че не е 1950.

Гоните го щото ви вади кирливите ризи. Къщите за почивка, апартаментгейт, фермерските субсидии на секретарки-любовници и пр. Радвам се, че видях на снимка този достоен мъж.

https://e-vestnik.bg/30305/prokuraturata-udari-boe...

inventus

Да управляват държава не се научиха нашите управници но да репресират се научиха. Но както казва народът...всяка коза на свой крак ще виси кога дойде време за дране. 

Banshee
снимка на Banshee

https://e-vestnik.bg/30305/prokuraturata-udari-boe...

 

Нямало втори като Гешев за избор ли? Ето този прокурор Ангел Кънев му е достойна конкуренция, и като визия & харизма, и като бекграунд.

Трябва да ги пуснат един срещу друг.

Erato

ако е бекграунд требе да е каризма, ех, алафранги☺️

Slava
снимка на Slava

Ако отиваше при Путин на секундата щяха да го пуснат.

Яна

Може и да го пуснат, а може и не. Доживяхме да се превърнем в държава, управлявана от прокуратурата. Да ви направи впечатление, че прокурорката от Видин дори не смята, че дължи отговор или обяснение? Позоваването на Путин или спорното твърдение за принадлежност към русофилите би било само оправдание, но за прокурорката дори това не е необходимо. 

Erato

 

Erato

Ако отиваше при Путин 

Ааа, другарето там ходят само ако има да им раздават медали за верна служба; допре ли ножа до кокала тичат у гейропата, където си пращат деца и внуци да учат.

dream team
снимка на dream team

Що не си споделяш обсесиите на друго място?

Интервал

Копаете дъното, гербави полумаймуни.

Дагоев
Много е тъпо да повтаряш мантри. Провери колко българи учат в Русия преди да пишеш каквото са ти наредили. Защо не тук. Куцо и кьораво е в десетките вузове. Защото влизащ, излизаш, нищо не ставаш.
Кире

Нещастници. А този човек... Просто са съсипали едно българско семейство. 

 

Ако бяга - късмет!

urupuchi

Прокурорска република

Дагоев
Колкото до републиката....дълбоко се съмнявам.
Хумангоид

Преди време имаше друга драма - държавата беше откраднала здравните осигуровки на съпругата. Как така са пропуснали да ни го напомнят? Или не е било точно така?

Sir Mano

Ех, добре че си ти, да ни напомниш!

Интервал

Наистина е добре, защото кратката и избирателна памет е съществен проблем за българите.

първолета

Никакви задръжки в Ц-та прокуратура . Който протестира срещу теб - мачкане с ресурсите на репресивните органи на държавата. Отвратително! ?

Интервал

Да, цацаратурата не знаела. Още повече, че това не е първия път, когато държавата е впрегната да пречи на този човек и болната му съпруга. Придворните медии също бяха впрегнати да го тормозят.
Нормално ежедневие в Бокостан.

Дежурния

Когато този юнак блокираше незаконно Орлов мост и пречеше на другите да се придвижват нямаше такъв вой. По блокирания маршрут минават и около четвърт от курсовете на линейките в София.

Само да се отбележи, че трансплантации на бъбрек се правят и в България. Човекът явно е изкарал добри пари и е решил да отиде във Франция, а плебса дето го мачка, дгд.

PS Естествено, ако става въпрос наистина за лечение, а не за визитация на някои от сотра на братя Галеви...

аиг3

Мнооого елементарно, да не кажа на ниво детска градина плонжиране пред амбразурата. Аналогия между блокирането на Орлов мост и липсата на реакция от органите МУ с абсолютно неоправданата забрана за пътуване. Може би второто е заслужено наказание за първото? Вземи си го кажи директно.

А лекият опит за манипулацийка-имал пари(демек някой му плаща), за да се погрижи за здравето на съпругата си е направо жалък. Съмнявам се, че живееш във вакум и не знаеш, че масово българите с каквито и да е доходи предпочитат да се лекуват в чужбина. Това заради прекрасното качество на здравеопазването в държавата МУ. А Веждьо Рашидов-"културният" министър да не би случайно да си лекува рака на гърлото в ИСУЛ като редови българин? Изкара 2 месеца в германска клиника.

Интервал

Гербав вой винаги е имало, когато някой надигне глава или глас. Хубаво е и да бе прочел нещичко по темата, преди отново така усърдно да копаеш дъното. Ама дерзай, според заветите на Партията "Работа, работа, работа!"
Копаенето си е работа, а ти си Дежурен по смяна.

Erato

А лекият опит за манипулацийка-имал пари(демек някой му плаща)

Защо да е "манипулацийка"? Пита се откъде идат парите, когато вместо да работиш правиш протести и блокираш кръстовища. Та "демек" ако някой не му плаща, откъде идат парите? А и само като го видиш какъв е охранен...

 

масово българите с каквито и да е доходи предпочитат да се лекуват в чужбина

Ами те може да предпочитат какво ли не - лимузини, пури, шампанско, черен хайвер и 15 годишно малцово уиски, ама с доходите си от работа как да си го позволят? Та "с каквити и да е доходи" не вървой, трябва да са по-дебелшки, като например от протести и блокиране на кръстовища.

Erato

 а ти си Дежурен по смяна

а ти - по шкафче.

майор

Ти, драга, ако "работиш" по форумите като дрънкаш глупости, хората си имат фирми и заработват честно и почтено.

Аре?

А, колега вече ти е отговорил

Simplicissima
снимка на Simplicissima

Линейките винаги са пропускани при протестите.

Поне в София е така.

 

Все пак флашмобовете са по-добър вариант от блокадите.

бонго-бонго
снимка на бонго-бонго

Едва във вторник на Хаджигенов му било съобщено, че забраната е отменена. "Днес аз научих, че му е вдигната забраната, но в същото време му е наложена друга", коментира адвокатът.

 

Пълно безумие и произвол от страна на Цацарурата. Само дето са пропуснали да накиснат съдията, вдигнал забраната пред послушния ВСС и Инспектората!

Недоверчив

Рядко се вижда тема от която дори гербавите тролове ги е гнус. Сал един дежурен се е пльоснал, ама пише бавно, защото с другата ръка си е запушил носа. Всъщност не знам, може би пише бавно поради образователния си ценз, а гербавата флатулация поема с пълни гърди, знае ли човек?

kaily
снимка на kaily

Мръсните душици тук що един път не питат откъде са дошли парите на пацотерасовидните.

Ей, много кални люде бродят по българските земи.

аиг3

Защо да е "манипулацийка"? Пита се откъде идат парите, когато вместо да работиш правиш протести и блокираш кръстовища. Та "демек" ако някой не му плаща, откъде идат парите? А и само като го видиш какъв е охранен...

 

МанипулацийКА е,  защото тролите сте толкова елементарни, че се проваляте в опита за истинско манипулиране. И ти продължаваш да копаеш дъното "охранен" бил. Сериозно ли мислещ човек може да смята това за аргумент. В тая връзка бюстителят на правосъдието- Цацаров не е охранен, а направо дебел. Какво да кажем за премиера и спортния му министър. Явно здраво папат.

А за нечетящите чукчи-Георгиев има частен бизнес. 

 

И ВЪПРОСЪТ, всъщност е защо прокуратурата му забранява да замине в чужбина. Но на него не искате да отговорите!

Страници

Влез или се регистрирай за да коментираш

×