facebook
twitter

Първа страница

Прокуратурата нехае кой е изял суджука за Борисов

2038
Илияна Кирилова
Бившият депутат от ГЕРБ Живко Мартинов (вдясно) се яви в съда със самочувствие и нарече делото фарс.

Прокуратурата не ще и да знае къде са тоновете суджук, които бившият депутат от ГЕРБ Живко Мартинов е искал от името на премиера Бойко Борисов, стана ясно на съдебно заседание в сряда. Поведението на държавното обвинение няма обяснение, тъй като става дума за предмета на престъплението. 

Мартинов е подсъдим само за изнудване, тъй като останалите му 5 обвинения отпаднаха. В обвинителния акт се посочва, че от януари 2012 до януари 2013 г. в Добрич той е изнудвал Антон Проданов да му предостави 4 т суров суджук, 30 кг филе "Елена" и 30 кг телешка пастърма. Според прокуратурата твърдял, че иска колбасите, за да ги занесе на премиера Бойко Борисов и други "високи хора" в ГЕРБ. Още при избухването на скандала Борисов отрече да е получавал деликатесите, а главният прокурор Сотир Цацаров беше категоричен, че нито един суджук не е стигнал до министър-председателя.

Държавното обвинение обаче странно изобщо не се интересува кой е получил суджука и какво е направил с него. "Няма информация" къде са отишли суджуците, след като са предадени на Живко Мартинов, заяви наблюдаващият прокурор по делото Петър Белчев пред журналисти в спецсъда. "Предметът на обвинението е за изнудване, а не кой се е облагодетелствал по веригата", посочи още той и допълни, че дори премиерът не е разпитван, което също е много странно. Прокурорът отказа да разкрие и кои са другите "високи хора" в ГЕРБ.

Адвокатът на подсъдимия - Христо Ботев, заяви, че може да поиска в хода на делото Борисов да бъде разпитан. Той изрази недоумение как прокуратурата твърди в обвинителния акт, че е използвано името на премиера, а не е установила дали колбасите са стигнали до него.

Потърпевшият Антон Проданов се оплака, че има "абсолютна репресия" срещу него и свидетели. "Нямам бизнес вече, просто приключи - актове, запори, затваряне на цех", заяви той. Като граждански ищец Проданов иска да получи 36 168 лв. - толкова е бил ощетен със суджуците и филетата. 

Подсъдимият отрече да е изнудвал някого.

На 9 април започва разпитът на свидетелите.

5

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

За едни прокуратурата е майка, за други - мащеха
Трима бивши шефове на АПИ отиват на съд за безхаберие

20.06.2019

Алиса Иванова

195
Прокуратурата даде на съд бивши шефове на АПИ

19.06.2019

929 7

Коментари

wreckage
снимка на wreckage

👏

Шлифера
RanBosilek
снимка на RanBosilek

жалки, жалки камунизе.

че и досадни, че и тъпи, не стоплиха, че с простотии като "суджук" и производни няма да успеят да настроят народа против боко и за корни. 

buratinob

Не искат да знаят, защото ще се наложи да замесят и други държавни структури.

МФ проспало продажбата на 4 тона суджук, необложен с никакви данъци.

Агенцията по храните проспали 4 тона суджук в магазинската мрежа без сертификати.

Ако пък някоя петала е кривнала към БанкИ става страшно.

По-добре да не знаят.😂

СтефанОтВторо
снимка на СтефанОтВторо

Газпром нюз, направо си умирам от смях. Тоз суджук ей, то понеже при бай Тоше беше като бананите, та другарете още го имат за деликатес.

Влез или се регистрирай за да коментираш

×