facebook
twitter

Първа страница

Борисов пак скастри Цветанов от Брюксел

Премиерът нарече връщането на зам.-шефа на ГЕРБ като нещатен сътрудник в парламента "глупост" и "пунта мара"
2968
Снимка: Архив
Разривът между Бойко Борисов и заместника му Цветан Цветанов все по-често води до остра размяна на реплики.

Премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов остро разкритикува намерението на заместника си Цветан Цветанов да се върне в парламента като нещатен сътрудник на ГЕРБ, като го определи като "пунта мара" и "глупост". От Брюксел Борисов настоя Цветанов "веднага да промени статуса си". "Бих нарекъл това глупост. Не знам за какво му е това. Не може да напуснеш и след това да оставиш подобен въпрос да витае около легитимността на решението. Не може толкова тежко наказание да получи, да напусне Народното събрание, шефското място на парламентарната група, председателското на комисията по сигурност и заради този договор (за апартамента) да се внесе съмнение, че това е "пунта мара", казано на преводен език. Това е просто несериозно", заяви Борисов пред журналисти.

Няколко часа по-късно Цветанов поиска да бъде заличен като нещатен сътрудник. "Винаги използвам централния вход на всички институции, в които влизам", посочи той във "Фейсбук". И допълва, че за да ограничи всички спекулации и погрешни внушения, вече няма да е вписан като сътрудник. Цветанов изрично уточни, че статутът му на нещатен сътрудник осигурявал "единствено достъп до сградата на Народното събрание и издаването му категорично не е обвързано нито с подписване на договор, нито с получаването на възнаграждения" и "по никакъв начин не означава връщане в българския парламент през задния вход“. "В момента имам изключително напрегнат график от срещи със структурите на ГЕРБ в цялата страна и не смятам да хабя енергията си за друго", завършва рязко той.

Това е вторият случай, в който Борисов критикува Цветанов от Брюксел. В началото на "Апартаментгейт" оттам той коментира разкритията, че Цветанов се е сдобил с луксозно, но евтино жилище. "Тъжно и гадно ми е!", каза тогава Борисов.

По-рано вчера Даниела Дариткова, която смени Цветанов на поста шеф на ПГ, заяви, че не вижда нищо нередно в решението му да стане нещатен сътрудник. "За нас като парламентарна група е важно да има комуникация със зам.-председателя на партията. Ако смятате, че това е нещо скандално, аргументирайте го", заяви пред журналисти в НС Дариткова. След изявлението на премиера нито един представител на ГЕРБ не пожела да вземе отношение.

Борисов не пропусна да отбележи, че само ГЕРБ се разделя с кадри заради скандала с апартаментите. "Другите партии виждате - те ги плюят - мислят, че дъжд ги вали. В ГЕРБ се подават оставки, всички тези хора и те имат семейства - имат майки, бащи, жени, деца, мъже. Това влияе на хората, тези с по-лабилна психика не могат да издържат на това напрежение. Виждате, имаме хора завършили на Запад, той дошъл, за да даде това, което може в политиката, не може, просто не издържат. То е непрекъснато отвсякъде. Мога оставки да искам само от ГЕРБ, защото имаме коалиционно споразумение, в което е описано, че тези, които са предложени от "Обединени патриоти", не мога да се намесвам, мога да препоръчам, мога да си кажа мнението", каза той.

Борисов коментира спирането на строежа на небостъргача "Златен век" в столичния квартал "Лозенец". "Аз не спирам строежи, моята роля е да се опитам да събера няколко институции, съдействам проблем да бъде решен. Оттам нататък институциите действат. Ние сме правова държава, не мога да кажа този строеж спрете, моята роля е на модератор на замесени няколко институции", каза Борисов. Факт е обаче, че допреди неговата намеса отговорните институции в лицето на ДНСК не намираха нищо нередно в строителството на небостъргача.

Борисов се спря и на идеята бъдещият председател на антикорупционната комисия (КПКОНПИ) да не бъде назначаван от парламента, а от президента. "Чух идеята. Направете един експеримент, направете така и дайте 3 часа на българските медии да го видят този човек. Ако удържи на проверката, съм готов на разговор за който и да е. Нека дадат предложения", обяви премиерът.

11

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Премиерът разпореди! И се взеха мерки

14.08.2019

925
Плевнелиев: България подобри офертата към VW

13.08.2019

5955 92
Борисов се надява на повече японски туристи

13.08.2019

575 6

Коментари

Wolf ACE

Бай Струй, забелязвам, нова дума е научил - модератор. Още не му е баш ясно какво означава, ама все отнякъде се почва, нали...

Може би най-после е разбрал, че държавата, дето и е начело, става за смях, когато Той, като Падишах, почва да нарежда на всякакви институции и контролни органи, какво да правят, според кефа на деня...

Напоследък - според зора на деня, който явно е доста голям...

 

fisherman

Цвитанчу ного слушка, брей;

 

Във връзка с различни спекулации за завръщането ми в парламента „през задния вход“ искам да направя следните уточнения:

След подаването на оставката ми като народен представител и гласуването й от парламента на 29 март 2019 г., веднага съм върнал по съответните правила картата си на народен представител. За да мога да влизам в сградата на Народното събрание, когато се налага да направя различни срещи с представители на други парламентарни групи или с народни представители от ГЕРБ, от Народното събрание ми беше издаден пропуск на нещатен сътрудник към ПГ на ГЕРБ. Държа да подчертая, че този пропуск осигурява единствено достъп до сградата на Народното събрание и издаването му категорично не е обвързано нито с подписване на договор, нито с получаването на възнаграждения. Издаването на такъв пропуск е в съответствие с вътрешната нормативна уредба за осигуряване на допуск до сградата на парламента на политически лица от всички политически партии и по никакъв начин не означава „връщане в българския парламент през задния вход“, както за мен, така и за всеки един, който има издаден пропуск от различните парламентарни групи.

Тъй като винаги използвам централния вход на всички институции, в които влизам, и за да ограничим всички спекулации и погрешни интерпретации с внушения, разговарях с колегите от ПГ на ГЕРБ и по мое искане ще бъда заличен като нещатен сътрудник.


В момента имам изключително напрегнат график от срещи със структурите на ГЕРБ в цялата страна и не смятам да хабя енергията си за друго.

kissсинджира

"разговарях с колегите от ПГ на ГЕРБ и по мое искане ще бъда заличен като нещатен сътрудник"

 

С какви колеги си разговарял, бе каунь, Боко ти е звъннал на ЕГН-то и ти си отговарял "слушам, слушам", после си звъннал на Дариткова и тя е отговаряла "да, да, да, ще бъде изпълнено веднага". 

vladofff

Трябва само трети субект на снимката, за да стане точно копие на онзи шедьовър с трите маймуни...

 

https://images.webcafe.bg/2010/07/16/86787446/618x...

 

Джиджи

👌👏

аман бе

А той, третият субект, накъде ще си оправя алаброса?

mi6osp.

ББ държи ЦЦ на къса верижка, извън политиката.

 

 

Джиджи

Борисов пак скастри Цветанов от Брюксел

Ми май вече е отдавна време да го окастри ... 😄💂💃

 

Мачкай, Бацеееее ...

 

А за "преводния език" – 💞👌

Сирма

https://www.bgjargon.com/word/meaning/пунта%20мара -пунта мара  - речник на улицата

Речникът на ББ. Няка какво повече да се каже за него.

 

Миряна Б.

 

 

За Иванчо и Марийка ще каже ли нещо? за Мара знаем само, че е яка пунта и всичко е втасала, само пунтата си не вчесала. парле ву франсе? миль пардон.

Gautama
снимка на Gautama

"Винаги използвам централния вход на всички институции, в които влизам"

Ех..ЕГО, ЕГО, селско ЕГО.

Влез или се регистрирай за да коментираш

×