facebook
twitter

Първа страница

Борисов откри ключа към благоденствието в асфалта на "Хемус"

Другите само говорят за Северозапада, ние строим магистрала, хвали се предизборно премиерът
1680
МРРБ
На тържествената церемония премиерът строи до себе си министъра на финансите Владислав Горанов, регионалния министър Петя Аврамова, заместника й Николай Нанков и шефа на АПИ Георги Терзийски. Аврамова увери, че при възможност ще се работи паралелно по повече отсечки от "Хемус" - ако има готови проекти и са приключили отчуждителните процедури.

Премиерът Бойко Борисов направи голямо предизборно откритие - намери ускорител за българската икономика. "Аз съм убеден, че с построяването на "Хемус" БВП на страната ще се вдигне с поне 10-20%", обяви Борисов по време на първата копка на магистралата от пътен възел Боаза до връзката с пътя Русе - Велико Търново. Новият 134-километров участък ще се изгражда от държавното дружество "Автомагистрали", на което по Коледа правителството написа чек за 1.34 млрд. лева, т.е. строителството ще излезе скъпичко - по 10 млн. лева на километър.  

Във вторник премиерът инспектира и 10-километровата отсечка между Ябланица и Боаза, която се строи от края на март. "Работата напредва и е напълно реалистично да е готова през есента, около половин година по-рано от предвиденото. До края на 2022 г. ще минем и Плевен. След това изпълняваме и другите проекти, за да вържем и Търговище, там, където Плевен ще излезе", похвали се Борисов във Facebook.  

По време на първата копка на новия участък той дръпна реч, за да обясни, че всички окайват Северозападна България, но само неговото правителство действа.  "Финансовият министър е обезпечил плащанията, регионалният министър си действа по отделните лотове. Чували сме всякакви глупости за "Хемус" - въобще няма проекти, никой никога не е мислил да прави "Хемус". Всички умират да говорят за Северозапада, за Северна България и за всичко останало", изтъкна Борисов. Той разясни и на Ловешкия владика Гавриил, дошъл да освети старта на новото строителство, колко бързо ще напредне магистралата: "Ей това е, дядо владика, на гола поляна заставаш и ако сме живи и здрави, ще го видиш до бяло до края на годината. Друго си е, като си седнеш на магистралата, и за икономиката ще е друго, ще видиш".  

 

.

 

СТРОИТЕЛЯТ 

Отсечката от Боаза до пътя Русе - Велико Търново трябва да е готова до края  на 2023 г.  Той е разделен на 6  участъка. Сега "Автомагистрали" започва да строи първия - отсечката Боаза-Дерманци, дълга 15 км. Държавното предприятие бе избрано да изгради 134 км от "Хемус" без търг в края на миналата година. То няма опит в строителството на мегаобекти.  Досега се е занимавало основно с ремонти, почистване и поддържане на шосета и решението на правителството породи съмнения, че всъщност основните дейности ще бъдат възложени  непрозрачно на "партньорски" частни фирми, които ще вземат и лъвския пай от отпуснатите от кабинета 1.34 млрд. лева.

 

4

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Борисов: Цветанов е извън ГЕРБ, както Виденов от БСП

25.06.2019

1365 10
ГЕРБ и ДПС - стабилна връзка, но без брак

25.06.2019

Людмил Илиев

1505 1
Законът "Борисов-Пеевски" докара криза в управляващата коалиция

22.06.2019

Людмил Илиев

3682 5

Коментари

първолета

Какъв Северозапад го е ударил в главата с магистрала "Хемус"? А иначе ние му научихме вече асфалтовото благоденствие. Наясно сме. 😡

Сладур

Прав е Боката - в Димитровград вече са построени 4 завода след като направиха магистрала "Марица". В единия, японски, не достигат хиляда души персонал. Капацитетът е три хиляди. Имат сносни заплати, бонуси и т.н., но...  Друг въпрос е с " матряла" - читавото избяга там дето залязва слънцето, при загниващите капиталисти...

Nikolinka Draganova

 

Добре е че  един ден в бъдещето ще има магистрала Варна -София,  но защо при ремонтите на съществуващите вече участъци тонове   асфалтовите отпадъци се  изсипват  по зелените поляни в селата край магистралата.Пример - малкото китно в миналото с.Габърница, намиращо се на разклона за г.Провадия,поляната около вече затлачената с отпадъци река е  станало депо за тези  неразграждащи се и може би опасни отпадъци?!!

Justinian2
снимка на Justinian2

Асфалтът е като слънцето и въздуха за всяко гербаво същество ! Сред гербавите съществува култ към асфалта , и техният идеал (налаган разбира се от Божеството 🎃) е всяко местенце в Мутристан да се залее с асфалт ! Като стана дума за София-Варна , eто примери от Варна.😎   http://afera.bg/wp-content/uploads/2019/04/TREVA1-...  ;  http://afera.bg/wp-content/uploads/2019/04/TREVA2-...  Гербава дефекация.

Влез или се регистрирай за да коментираш

×