Медия без
политическа реклама

Над 500 ученици посрещат новата учебна година в Българско школо

55 първокласници прекрачват прага на "Българско школо днес" под мотото "Отново заедно!"

14 Септ. 2020
Илияна Кирилова

В някои столични училища учебната година вече започна, в други тържественото начало, с всички мерки за сигурност, бе дадено днес. 55 първокласници прекрачиха днес прага на "Българско школо" под мотото "Отново заедно!". Малко повече са учениците от подготвителен клас - 68 на брой.

За да няма струпване на деца и с цел спазване на противоепидемичните мерки от училището организираха индивидуален празник за всеки випуск в различен часови диапазон в двора на учебното заведение. Седмокласниците например ще се съберат на Витоша за мотивационен поход. "Оценяваме високо спокойствието на родителите в предстартовия училищен период. Следва да сме гъвкави във времена на неочаквани промени и ние сме готови за това. Единственият начин да докажем на учениците колко възхитително е да се учи, е ние, екипът на училището, да се учим непрекъснато", казват от "Българско школо". 

В учебния комплекс - детската градина и училището - тази година са записани над 500 ученици. "За нас това е радост и стимулиращ старт на годината, тъй като въпреки извънредното положение в края на минала учебна година и очакваният отлив от частно образование, конкретно в нашето училище броят ученици надвишава миналогодишния", посочват от училището. Оттам смятат, че сред причините да изберат тяхното училище, новозаписаните семейства посочват добрите отзиви за дистанционното обучение в края на миналата година и старта на гимназия с интересна концепция от учебната 2021/2022. Става дума за новата паралелка в 8-и клас по математика, науки и езици. "Гимназиалният ни випуск ще даде възможност на учениците да завършат средното си образование в "Българско школо" и да участват в Дипломна програма на Международния Бакалуреат", посочват от "Българско школо". Нова т.г. е и паралелката по математика за 5-класници.

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата