facebook
twitter

Икономика

Турция е уверена, че заводът на "Фолксваген" ще се строи в страната

595
БГНЕС

Турция е все по-уверена, че германският автомобилен производител “Фолксваген” ще построи завода си в страната след „изключително позитивна“ среща между висш представител на компанията и турския президент Реджеп Ердоган. Това написа в неделя турският вестник “Сабах”, като цитира три свои източника, предаде БГНЕС.

Автомобилният производител, който обмисляше като място за инвестицията си и България, не е обявил окончателното си решение. Но източници, близки до преговорите, твърдят, че мнението във “Фолксваген” е в полза на инвестиция в Турция и компанията е съвсем близо до тази стъпка.

Ердоган и високопоставен представител на германската компания са преодолели повечето от проблемите по време на срещата си тази седмица, е казал турски източник, запознат с преговорите. Източник от "Фолксваген" от своя страна е съобщил, че Ердоган е разговарял с главния изпълнителен директор на компанията Херберт Дийс.

„Имаше дребни проблеми като данъчните ставки на колите, които ще се продават. По време на срещата е било постигнато почти цялостно споразумение“, е заявил турският източник. „Ако не се появи проблем в последната минута, инвестицията ще бъде направена в Турция.“

Големи компании като "Фиат", "Рено", "Хюндай" и "Тойота" са произвели повече от 1.3 милиона моторни превозни средства в Турция през миналата година. През ноември 2018 г. "Фолксваген" обяви намеренията си да построи нов завод в Източна Европа, в който ще бъдат произвеждани и моделите "Шкода Карог" и "Сеат Атека".  Първоначалният списък на компанията за потенциален домакин включваше пет държави, но впоследствие беше съкратен до Турция и България.

1

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Русия изпрати изтребител Су 35 в Турция

14.09.2019

14519 20
Две земетресения разтърсиха Анкара

14.09.2019

446 2
Турция изпраща за първи път жена за посланик в София

12.09.2019

1356 8

Коментари

Самуил Петков

Росен Плевнелиев не се е отчаял! Нека и ние сме борбени като него , до последния миг.

Удри Росене!

Влез или се регистрирай за да коментираш

×