Медия без
политическа реклама

Първите чужди морски туристи са поляци

Очаква се добър туристически сезон у нас

26 Март 2023
БГНЕС
Настроението на бургаското летище бе празнично днес.

Морският туристически сезон символично стартира днес с церемония на бургаското летище. По принцип "лентата на лятото" се прерязва през април, но сега се случи по-рано, което предвещава доста посетители в следващите месеци в България. Първите организирани туристи се оказаха 173 поляци. Редовният полет от Варшава бе посрещнат с воден салют и символични подаръци. Стана ясно, че част от туристите твърдо възнамеряват да си купят имот тук. Пред БНТ гостенка съобщи, че с мъжа си ще се сдобият с апартамент на Свети Влас.

От летището отчитат една интересна тенденция - чартърите и редовните полети са поравно в момента, защото много авиокомпании са изменили чартърните линии в редовни. Това също вещае добър сезон. Първият чартърен полет на бургаското летище се очаква на 5 май - отново от Полша, но от Гданск.

"Стартираме с полети за Полша, Словакия, утре добавяме Австрия, вдругиден и Литва - повече полети тази година в сравнение с предната. Възстановяването върви все още бавно, но догонваме постепенно нивата от 2019 г. Смятам, че ще бъдем на около 67% от нивата тогава", заяви Георги Чипилски, директор на Летище Бургас.

Ключови думи:

туристи, курорти

Още по темата

АНКЕТА "СЕГА"

Ще се осъществи ли ротацията във властта?