Медия без
политическа реклама

НАП се похвали, че е спипала над 600 нелегални сайта за хазарт

И съдът се намесва, ако спряна от данъчните платформа продължава да приема залози

Залагането в нелицензирани платформи крие рискове, предупреждава НАП.
Pixabay
Залагането в нелицензирани платформи крие рискове, предупреждава НАП.

Националната агенция за приходите се похвали, че е разкрила стотици сайтове, които организират онлайн залагания, без да имат лиценз за такава дейност.

През последните три месеца на 2023 г. изпълнителният директор спря над 600 сайта, чрез които се организират хазартни игри от дружества без действащ лиценз по Закона за хазарта, съобщиха от НАП.

От агенцията уточняват каква е процедурата срещу нарушителите:  

След публикуване на решението в страницата на НАП, сайтовете, посочени в него, трябва да преустановят дейността си до 3 дни.

НАП сезира съда, ако установи, че след изтичане на 3-дневния срок нерегламентираните онлайн платформи продължават да да достъпни за българските потребители и те могат да правят залози.

В такива случаи магистратите на свой ред издават разпореждане към доставчиците на интернет услуги у нас да прекратят достъпа до хазартните сайтове и техните поддомейни.

Решенията на изпълнителния директор на НАП, както и разпорежданията на Софийския районен съд, се публикуват в рубриката „Онлайн хазарт“ в сайта на приходната агенция.

НАП поддържа актуален списък на интернет страниците, чрез които се организират хазартни игри от лица, които нямат действащ лиценз по Закона за хазарта.

В случай че потребител попадне на нерегламентирана онлайн платформа за залози, може да подаде сигнал на [email protected], съветват данъчните. Подателят на сигнала трябва да посочи сайта, както и своя интернет доставчик.

Експертите препоръчват на любителите на залагания да се информират за рисковете, които крият незаконните сайтове, в рубриката „Отговорен хазарт“ в сайта на НАП и в YouTube канала на Агенцията.

Последвайте ни и в google news бутон

Ключови думи:

онлайн хазарт, НАП

Още по темата