Медия без
политическа реклама

НАП продава на търг 1165 пистолета, отнети в полза на държавата

11 Авг. 2023
Илияна Кирилова

Териториалната дирекция на НАП София продава на търг с тайно наддаване 1165 пистолети на обща стойност 126 285 лв. Част от оръжията са иззети от МВР от собственици, чиито разрешителни са изтекли, а други са отнети от притежателите им със съдебни или прокурорски актове.

Предлаганите пистолети са разделени в общо 3 групи, като кандидат-купувачите имат възможност да наддават за една или повече от тях. Те могат да видят оръжието само след предварителна заявка, направена до 31 август. Огледите и предложенията за участие в търга ще се правят от 13 септември до 15 септември 2023 г. за всяка група поотделно.

Пистолетите се съхраняват в Централния оръжеен склад на МВР.  

Търгът е насрочен за 20 септември, като ще се допускат само лица, платили депозит 20% от началната тръжна цена за съответната група, и които притежават необходимите лицензи по Закона за оръжията, боеприпасите, взривните вещества и пиротехническите изделия.

Повече информация за условията и изискванията към участниците в търга може да бъде намерена в Портал за продажби на Национална агенция за приходите.

Ключови думи:

НАП, пистолети, търг

Още по темата