facebook
twitter

Култура

Военният театър отваря широко врати

Това ще стане в Деня на София
382
 Снимки: Театърът

17 септември, вторник


 


Точно в 10 часа във вторник Театър "Българска армия" започва празнуването на Деня на отворените врати, съобщи ръководството му.  По този начин театърът слага начало на новия си сезон. Столичани и гости на столицата ще могат да надникнат в "кухнята" на постановките. От сутринта актьори от трупата ще посрещат посетителите на входа на "Раковски" 98 с чаша  кафе и ще ги поведат на една разходка из театралните потайности. Ще могат да се видят репетиционните зали, гримьорните, перукерните, ателиетата, фоайетата с култови плакати, както и звукозаписното студио на певеца Дони. Всички гости на театъра ще могат не само да разглеждат театралните костюми и експонати от емблематични спектакли, но и да ги облекат и да се снимат с арсенал от сценични оръжия - саби, мечове, пистолети, автомати и картечници. 
Още в тазгодишното издание на Деня на отворените врати ще бъде открехната завесата и там, където се ражда едно представление. В предиобедните часове всички приятели и гости на театъра ще имат уникалния шанс да бъдат свидетели на репетиционния процес, в който доайенът сред режисьорите Красимир Спасов работи с актьорите по пиесата на Майк Бартлет "Любов, любов, любов". 
Отново на Камерна сцена "Миракъл" всички приятели и почитатели на театралното изкуство ще могат да се срещнат с любимите актьори Стефка Янорова, Иван Налбантов, Веселин Ранков, Стойко Пеев, Дони и Нети и Иван Радоев в "10 минути с..." - откровен разговор за професията, сцената, любовта... и още нещо.
По традиция в Деня на отворените врати само няколко часа преди да се вдигне завесата за първия спектакъл за сезона, всички посетители могат да проследят и неговата възстановителна репетиция. В 15:00 часа на Голяма сцена  пък актьорите от хитовата комедия "Арсеник и стари дантели" ще започнат своята репетиция.
Това е и последният ден, в който могат да се купят билети за представленията през следващите два месеца и половина само за 10 лева, напомнят от театъра. 

Все още няма коментари

Още

Почина театралният доайен проф. Димитрина Гюрова

10.08.2020

339
Теди Москов оглавява бунта на недоволните платци
Поставят на театрална сцена романа на 2020 г.

27.07.2020

502 4

Влез или се регистрирай за да коментираш