Quantcast
"Вечните" на Marvel е с възрастово ограничение 18+ в Русия | СЕГА
facebook
twitter

Култура

"Вечните" на Marvel е с възрастово ограничение 18+ в Русия

690
 Marvel
Новите герои на Марвел във „Вечните“.

Новият филм на Marvel „Вечните“ получи в Русия възрастово ограничение 18+  — поради наличието на ЛГБТИ двойка сред героите, съобщава lenta.ru, позовавайки се на изданието "Бюлетин на кино разпространителя".

Световната премиера на „Вечните“ ще се състои на 27 октомври (у нас филмът тръгва на 5 ноември).  В главните роли ще гледаме Салма Хайек, Анджелина Джоли, Кит Харингтън, Джема Чан, Ричард Мадън. Филмът е режисиран от носителката на "Оскар" през 2021 г. - за "Земя на номади" Клои Жао. В родните си САЩ филмът ще излезе с обозначение PG-13, което означава, че не се препоръчва на деца под 13 години, но под родителски надзор може да бъде гледан и от по-малки.

Миналата година актьорът Хааз Слейман разкри, че "Вечните" ще включва гей двойка с дете. Той обясни, че ще играе ролята на съпруга на супергероя Фастос във филма, в образа на който влиза Брайън Тайри Хенри. На въпрос от журналист дали филмът ще покаже еднополова целувка, Слейман отговори положително, като добави, че сцената ще бъде красива и трогателна.

По-късно на уебсайта на крайно дясната християнска организация One Million Mothers се появиха призиви за бойкот на проекта, с твърдения, че и досега развлекателната индустрия е правила опити да  разпространява ЛГБТИ идеи, но сега го прави открито.

В един от многобройните си призиви за действие One Million Moms помоли последователите си да подпишат петиция, възразяваща срещу секундната поява на женска двойка в "Играта на играчките 4". Това беше едно от последните усилия за групата, приела агитацията срещу положителното представяне на ЛГБТ за своя основна кауза.

В действителност "Един милион майки", издънка на друга подобна група — "Американската семейна асоциация", досега няма особени успех в опитите си да накара филмови студия, телевизионни мрежи, рекламодатели и други компании, да премахват приобщаващите портрети на герои от ЛГБТИ общността. Що се отнася до броя на  последователите им — те далеч не са милион, а и активистите не твърдят такова нещо. "Търсим един милион майки, които са готови да се включат в борбата за нашите деца", пише в раздела "За нас" на уебсайта на групата. Поддръжниците им не е задължително дори да бъдат майки.

 

Ключови думи:

„Вечните“, Marvel, ЛГБТИ

Още

Скарлет Йохансон най-сетне е пълноправна супергероиня
Marvel срещу DC - чии супергерои ще спечелят?

21.06.2021

231
300 полицаи пазиха гейпарада в Бургас

15.05.2021

Обновена

3279