Медия без
политическа реклама

Уил Смит най-сетне получи нова роля след шамара по Крис Рок

Носителят на „Оскар“ ще влезе в образа на ветеран от войната в Ирак в криминалния екшън „Захарни бандити“

17 Февр. 2024
ЕРА/БГНЕС
Уил Смит на премиерата на Emancipation в Лос Анджелис на 30 ноември 2022 г.

Носителят на „Оскар“ Уил Смит най-сетне получи нова голяма филмова роля след паузата в кариерата му, предизвикана от скандала по време на церемонията за връчване на академичните кинонагради през 2022 г., когато удари плесница на водещия Крис Рок.

DeadLine съобщи, че актьорът ще участва в криминалния екшън „Захарни бандити“ (Sugar Bandits), който е един от най-нашумелите проекти на филмовия пазар тази седмица в Берлин по време на 74-ия международен кинофестивал Берлинале. Във високобюджетната продукция на стойност 80 милиона долара Уил Смит ще бъде в ролята на ветеран от специалните части, воювали в Ирак, който се присъединява към елитен разузнавателен отряд, също от ветерани, целящ да удари търговията с наркотици в Бостън. Скоро обаче героят му разбира, че нещата не са такива, каквито изглеждат на пръв поглед...

Смит няма да играе най-главната роля, но ще бъде сред водещите актьори във филма. Не се случва често екшън с Уил Смит да се предлага на независимия филмов пазар, така че за „Захарни бандити“ вече се шуми от страна на евентуални бъдещи купувачи, въпреки че режисьор на продукцията все още не е определен, коментира изданието. Последният филм на Уил Смит, който излезе на пазара, беше Emancipation на Антоан Фукуа. Той беше продаден на Apple TV+ в Кан при рекордна сделка от 120 милиона долара, но не постигна особен търговски успех, припомня Variety.

Преди десетина години проектът „Захарни бандити“ е бил на компанията Universal, като за режисьор е бил определен Джо Карнахан, но сега стартира като независим. Сценарият се базира на романа „Дяволи в изгнание“ (Devils In Exile) на Чък Хоган. Самият Хоган, чиито заслуги включват The Town и The Strain, написани заедно с Гийермо дел Торо, е автор на сценария. Смит ще бъде и един от съпродуцентите.

През март 2022 г. по време на церемонията за връчване  на наградите „Остар“ водещият на шоуто Крис Рок нетактично се пошегува с прическата на съпругата на Уил Смит – актрисата Джейда Пинкет-Смит, без да знае, че тя се лекува от тежко автоимунно заболяване. Тогава Смит излезе на сцената и удари шамар на Крис Рок, което му струва остри критики и лишаване от редица професионални ангажименти. Джейда обаче сподели, че именно тази постъпка на съпруга й е спасила зациклилия им в този период брак.У

Още по темата