Quantcast

Медия без
политическа реклама

Антоан Фукуа възкресява Майкъл Джексън в биографичен филм

20 Яну. 2023
ЕРА/БГНЕС
Майкъл Джексън по време на пресконференция през март 2009 г., около 3 месеца преди смъртта му.

Повече от десетилетие след смъртта си Кралят на попа Майкъл Джексън ще бъде обект на високобюджетен биографичен филм, като зад него застава известният режисьор Антоан Фукуа ("Тренировъчен ден", "Крал Артур", "Код: Олимп"). Продуцентът на "Бохемска рапсодия" Греъм Кинг също стои зад продукцията, а сценаристът на "Гладиатор" Джон Логан пише сценария, съобщи БГНЕС, позовавайки се на Deadline. Снимките ще започнат тази година, но засега не е потвърдено кой ще изпълнява водещата роля на една от най-големите звезди в поп-индустрията.

Така все още неназованият филм ще се нареди сред многобройните биографии на музикални легенди, излезли в последните години - от "Бохемска рапсодия" за Фреди Меркюри и "Рокетмен" за Елтън Джон до "Елвис" и "I Wanna Dance: Филмът за Уитни Хюстън".

"Първите работи в моята кариера бяха музикални и все още чувствам, че съчетаването на киното и музиката е дълбока част от това, което съм", каза Фукуа. "За мен няма изпълнител със силата, харизмата и чистия музикален гений на Майкъл Джексън. Бях повлиян да правя музикални видеоклипове, като гледах работата му – първият чернокож изпълнител, който доминираше в MTV. Неговата музика и образи са част от моя мироглед. Шансът да разкажа историята му на екрана заедно с музиката му е неустоим“, заявява режисьорът.

Филмът ще "изследва всички аспекти от живота на Майкъл" и "ще даде на публиката неразказван досега и задълбочен портрет на сложния човек, който се превърна в Крал на попа", пишат от студиото Lionsgate. Пътят на Джако е изпълнен с противоречия, между които тежки обвинения в сексуални посегателства над деца. През 1993 г. малко момче обвинява певеца в сексуален тормоз, с което поставя началото на дългогодишните твърдения за педофилия, които преследват музиканта през цялата му кариера. Чак след 2005 г. Джексън е признат за невинен по всички обвинения.

Бъдещият първи биографичен игрален филм за Майкъл Джексън е получил благословията на наследниците на покойния музикант. Очаква се той да обхване основните моменти от кариерата му като фронтмен на Jackson 5 и доминацията му през 80-те години като най-продавания изпълнител на всички времена. Пресъздаването на основополагащите музикални видеоклипове към Thriller, Bad (18-минутен епичен клип, заснет тогава от Мартин Скорсезе) и Black or White не е потвърдено, но би било невероятно да се види през опитното око на Фукуа, коментира изданието.

Греъм Кинг и Джон Логан от години обмислят биографичен филм за Майкъл Джексън като страстен проект. Преди това екипът е работил заедно по "Авиаторът" - друг биографичен филм за исторически противоречива личност, ексцентричния милиардер Хауърд Хюз. Работата по филма за Джексън започва през лятото, след като Антоан Фукуа приключи със снимките на "Закрилникът 3" с Дензъл Уошингтън. 

Още по темата

АНКЕТА "СЕГА"

Ще се осъществи ли ротацията във властта?