Медия без
политическа реклама

Уил Смит - с "Оскар", но без бъдеще в киното

Няколко проекта с участието на актьора са замразени или с неясна перспектива

04 Апр. 2022
 Уил Смит
EPA/BGNES
Уил Смит

Уил Смит няма да загуби своя "Оскар" за "Методът Уилямс" заради шамара, който нанесе на колегата си Крис Рок, но бъдещата му кариера може да се окаже в сериозен риск. Няколко проекта с участието на звездата са замразени или под въпрос след инцидента миналата неделя, съобщава "Гардиън". 

Стрийминг гигантът "Нетфликс" забави работата по предстоящия екшън трилър Fast and Loose, в който Смит трябваше да изпълни главната роля, пише Variety. Филмът разказва историята на криминален бос, изпаднал в амнезия след инцидент. Разчитайки на откъслечни спомени, той открива, че е живял двойнствен живот - на богат престъпник и на беден агент на ЦРУ. Изданието допълва, че за филма се търси нов режисьор и че "остава несигурно дали Netflix ще се върне към работата по Fast and Loose и, ако да, дали няма да потърси нов актьор за главната роля". 

"Холивуд рипортър" също съобщава за тежки времена за Уил Смит. Apple TV+ - друга стрийминг плаформа, която току-що спечели първия си "Оскар" за най-добър филм с "CODA: Дете на глухи родители", отказа коментар за развитието на "Еманципация" - драма за роб от плантация, който успява да избяга на свобода. Филмът с участието на Смит трябваше да излезе по-късно тази година, но засега няма обявена премиерна дата.

Sony на свой ред сложи на пауза четвъртата част от екшън поредицата "Лоши момчета", която бе в "активно развитие" преди злополучната церемония на "Оскарите". 

Уил Смит изпадна в немилост в Холивуд, след като заради неуместна шега на Крис Рок със заболяването на съпругата му Джейда Пинкет-Смит, го зашлеви здраво на церемонията по връчването на 94-ите награди "Оскар". Въпреки че 40 минути по-късно той бе поканен на сцената да получи "Оскар" за главна мъжка роля, събитието и последвалите реакции бяха унищожителни за репутацията му. 

Смит сам се отказа от членството си в Американската академия за филмови науки и изкуства, след като се заговори за дисциплинарна процедура, която вероятно щеше да приключи с временното или постоянното му изключване от организацията. "Предадох доверието на Академията", написа той в петък, "с разбито сърце съм". И допълни, че ще "приеме всички допълнителни последици, които съветът счете за подходящи". 

Два дни след като Съветът на управителите на Академията за филмови изкуства и науки (AMPAS) започна "дисциплинарна процедура" срещу Уил Смит заради шамара, който удари на Крис Рок на наградите "Оскар" в неделя, "съкрушеният" победител с ролята си в "Методът Уилямс" днес

 

Още по темата