Quantcast

Медия без
политическа реклама

Стивън Кинг ще пише книга за коронавируса

09 Авг. 2021
ЕПА/БГНЕС

Американският писател Стивън Кинг смята да напише книга, посветена на пандемията от коронавирус, заяви самият той в токшоуто The View с Упи Голдбърг.

„Искам да напиша книга, която непосредствено да разказва за коронавируса. Искам да взема събитията от 2020 г. и да видя как ще изглеждат като роман. Това няма да бъде никак лесно“, сподели писателят.

Кинг отбеляза, че пандемията е повлияла донякъде и върху написването на детективския му роман „Били Съмърс“, издаден през август 2021 г. Според сюжета героите трябва да отидат на круиз, но през миналата година това е било невъзможно заради ограничителните мерки. По тази причина писателят е пренесъл действието през 2019 г., за да изглежда историята правдоподобно.

73-годишният Стивън Кинг е един от най-успешните писатели в света. Неговите истории, които често граничат със свръхестественото, са продадени в над 350 милиона копия. Той е автор на 63 романа (седем под псевдоним) и над 200 разказа, много от които са превърнати в успешни филми и сериали. Неговият дебютен роман „Кери“, излиза през 1974 г. следван от „Сиянието“, който му носи световна слава и е екранизиран от Стенли Кубрик с участието на Джак Никълсън.

Предстоящата творба няма да е първата, в която авторът на бестселъри се вдъхновява от смъртоносна епидемия. Още през 1978-а Кинг пише романа "Сблъсък", в който разказва за опустошителен вирус.  "Хората продължават да повтарят:" Боже, все едно живеем в история на Стивън Кинг", казва той. "И единственият ми отговор на това е: "Съжалявам", коментира той в интервю в началото на пандемията от COVID-19. 

През 2020 г. бе заснет и минисериал по "Сблъсък", за който Кинг написа нов финал. Той бе излъчен по CBS All Access и е с участието на  Упи Голдбърг (в ролята на майка Абигейл), Джеймс Марсдън, Грег Киниър, Амбър Хърд. 

Още по темата