Медия без
политическа реклама

Селин Дион отмени европейско турне заради нелечима диагноза

08 Дек. 2022
ЕПА/БГНЕС

Поп звездата Селин Дион сподели, че е диагностицирана с нелечимо неврологично заболяване. Редкият синдром, от който страда не повече от един на милион души, блокира движенията и говора на болния, превръщайки го в "статуя", съобщава Нова тв. В пост в Instagram певицата през сълзи споделя, че именно състоянието ѝ е причината да отмени европейското си турне. То трябваше да започне през февруари.

„От дълго време се боря с този здравословен проблем. Трудно ми е да говоря за всичко, което преживявам. Постоянните спазми пречат на нормалния ми живот – понякога не мога да се движа, нито да пея”, разказва 54-годишната звезда. И добавя, че за нея се грижи екип от професионалисти, който прави всичко възможно да ѝ помогне да възвърне добрата си форма.

Част от концертите са пренасрочени за 2024 г.

54-годишната Селин Дион е родена в Квебек, Канада, в семейство с четиринайсет деца. Едва 13-годишна се среща с бъдещия си съпруг и продуцент Рене Анжелил, който подпомага първите й стъпки на музикалната сцена. Записва на френски и английски език. През 1992 г. печели "Грами" и "Оскар" за песента от филма "Красавицата и звярът" (съвместно с Пийбо Брайсън). Световна слава й носи друга песен от филм - баладата My Heart Will Go On от "Титаник", мегахита на Джеймс Камерън от 1997 г. За нея също печели "Оскар". 

През последните години се изявяваше основно на сцената на "Сизърс палас" в Лас Вегас със собственото си шоу Celine, но продължава да прави и турнета.

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата