Медия без
политическа реклама

Разкриха завещанието на Алла Пугачова

Певицата индиректно обяви агресорите за „зверове, които ще бъдат прокълнати от своята родина“

05 Септ. 2022
Алла Пугачова на поклонението пред Михаил Горбачов в Москва.
Алла Пугачова на поклонението пред Михаил Горбачов в Москва.

Естрадната прима Алла Пугачова се е върнала в Русия и за да подпише завещанието си, което отдавна вече е било съставено. Неговото съдържание в разговор с онлайн изданието на „Комсомолска правда“ KP.RU разкрива близка на певицата, чието име не се съобщава.

Според събеседницата на изданието извънградската вила на язовир „Истра“ на 56 км от Москва – любимо място за луксозна почивка на столичани, остава за внука на Примадоната, актьора и музикант Никита Пресняков. Неговата баба му подарява и четиристаен апартамент в центъра на Москва. За майка му, дъщерята на Алла Борисовна – естрадната певица и актриса Кристина Орбакайте, е предвидено петстайното жилище на „Тверская“ – най-главната улица в сърцето на руската столица, център на забавленията и нощния живот. Почти всички сгради там са исторически забележителности, обитавани в миналото от бележити руски интелектуалци и творци. По данни на информаторката на изданието Пугачова е подсигурила с недвижими имоти племенника си (сина на брат й) и неговия син.

Отпреди е известно, че съпругът на певицата – шоуменът Максим Галкин, се води единствен собственик на „замъка“ в село Гряз в Подмосковието, където семейството живее. Той е притежател на няколко парцела земя, върху които е разположена резиденцията. През май елитният брокер на недвижими имоти Андрей Ковальов разкри, че в кризата с войната в Украйна цената на обекта е паднала пет пъти и сега замъкът може да бъде продаден за 100-150 милиона рубли (около 1,6 – 2,5 милиона евро).

Децата на двойката – 8-годишните близнаци Лиза и Гари, също били обезпечени с недвижимост. Не се знае на кого точно ще се падне още едно притежание на кралицата на руската естрада – апартамент на 300 кв. м площ в артистичния район „Арбат“.   

Междувременно Алла Пугачова, която досега не е правила публични изявления относно руската интервенция в Украйна, отговори индиректно на режисьора Никита Михалков, който многократно порица артистите, напуснали Русия от началото на така наречената „спецоперация“. В Инстаграм певицата публикува откъс от неговия филм „Робиня на любовта“ (1976), в който героинята на актрисата Елена Соловей говори: „Господа, вие сте зверове! Господа, вие ще бъдете навеки прокълнати от родината си, войници!“. Към него изпълнителката на хита „Милион алени рози“ е написала: „Прекрасен филм, прекрасен режисьор. Къде ли изчезна прекрасният Никита Сергеевич Михалков?“.

Пугачова и съпругът й, който открито критикува политиката на Кремъл, почти веднага след началото на интервенцията в Украйна заминаха за Израел, а след няколко месеца – за латвийския курорт Юрмала. В момента Максим Галкин е на европейско турне, а завръщането на певицата на 27 август бе документирано с появата й пред московския бутик на дизайнера Игор Гуляев. Той публикува в социалните мрежи кадри, на които тя отваря с ритник вратата на колата под изумения му възглас: „Не мога да повярвам на очите си, нима това си ти!“, на което звездата отговаря, че е била на почивка, за да се погрижи за здравето си.

 

Още по темата