Quantcast

Медия без
политическа реклама

„Рамщайн“: коронавирусът не спря тесногръдието и глупостта

09 Февр. 2021
Снимка Емил Л. Георгиев
„Рамщайн“ през 2013 г. в София.

Миналата година „Рамщайн“ бяха принудени да прекъснат турнето си заради коронавируса. Все още никой не може да каже кога ще се върнат отново на сцената. Докато чакаха,  музикантите композираха песни за новия си албум - осми поред. 

"Не спряхме — каза в интервю за интернет сайта на звукозаписната компания Motor Entertainment клавиристът на групата Кристиан "Флаке" Лоренц. - Ние станахме още по-креативни. След като не можехме да свирим на живо, използвахме времето за да измислим нещо ново, да се разсеем. И записахме нов диск, без да сме имали такива планове".

Още през октомври на страницата на „Рамщайн“ в Инстаграм се появи снимка на групата, работеща в студиото „La Fabrique“. Вокалистът Тил Линдеман и останалите музиканти наемат това студио в южната част на Франция. "La Fabrique" е голяма резиденция с огромен парк, просторни жилищни помещения и уникална колекция от грамофонни плочи, разположено на територията на бивше имение.

54-годишният Кристиан Лоренц разказа в интервюта накратко за новите композиции на "Рамщайн“. „Обикновено вземаме темите си от ежедневието и от това, което се случва в света — казва Лоренц — там винаги се случва нещо.“  И добавя: „Но основната ни тема е глупостта, тесногръдието, упорството. Коронавирусът изобщо не ги засегна - те си останаха същите“.

„Рамщайн“ все още не са загубили надежда да продължат още тази пролет турнето си, което COVID-19 прекъсна. Те се радваха на огромен  успех. Повече от един милион фенове гледаха 30-те грандиозни шоута на най-успешната немска група. Концертите им в Лайпциг (за 22 и 23 май т.г.) все още не са отменени. Всички билети са разпродадени. Няма билети и за юнските концерти на „Рамщайн“ в Щутгарт, Берлин, Дюселдорф и Хамбург. Но дали те ще се състоят - зависи от успеха на борбата с коронавируса.

Още по темата