Quantcast

Медия без
политическа реклама

Първият супер-трансджендър-герой на „Марвел” идва

Снимка: Марвел
Една от интригите в „Thor: Love and Thunder” ще е дали Валкирията (Теса Томпсън) харесва повече Тор или жена му.

 След успехите на „Черната пантера” с черен супергерой и „Капитан Марвел” с герой от женски пол, от „Марвел” са твърдо решени да продължат да разнообразяват населението на своята киновселена. И това ще си проличи съвсем ясно още тази година в започващата 4-та фаза в историята на филмите им. 

Първо ще гледаме „Черната вдовица” (която не е черна) със Скарлет Йохансон, а през 2021 г. с „Легендата на десетте ринга” идва и китайският супергерой Шан-Чи. Междувременно през есента на тази година в The Eternals („Вечните”) ще се появaт и един глух и един гей. Много скоро ще видим и първия транссексуален супергерой. После ще има и още. Това стана ясно от думите на президента на „Марвел” Кевин Файги на събитие на филмовата академия в Ню Йорк, съобщава „Гардиън”. Най-вероятно ще го видим или още тази есен в The Eternals, където разнообразието вече може да се забележи и от другата страна на камерата в лицето на родената в Китай режисьорка Клои Жао, или в Thor: Love and Thunder (2021).

Сред актьорите, които се снимат в The Eternals в момента, са Анджелина Джоли, Кумаил Нанджиани, Салма Хайек, актрисата с увреден слух Лорън Ридлоф, познатите от „Игра на тронове” Кит Харингтън и Ричард Мадън. Новите персонажи са представители на древна раса, сдобили се със суперсили след експерименти на извънземни. 

Подозренията, че „Марвел” ще включи транссексуална жена сред героите в Thor: Love and Thunder, чиито снимки предстоят също тази година, се появиха още миналото лято. Засега знаем само имената на Крис Хемсуърт, Натали Портман и Теса Томпсън. Валкирията, в чиято роля е Т. Томпсън, се определя като бисексуална и бе коронясана за нов крал в последния филм за Отмъстителите. Наскоро актрисата спомена, че нейната „първа задача“ в Love and Thunder ще бъде „да си намери кралица“. 

Въпреки че има няколко варианта, според запознати единственият съществуващ транссексуален супергерой в комиксите на „Марвел” е Сера, представител на група безкрили отшелници ангели-мъже, която се идентифицира като жена. Пътят ѝ се пресича с този на Тор, когато тя започва връзка с половинката му Анджела. Това е още един аргумент, че Кевин Файги може би говори за четвъртия филм за Тор. 

Според нас обаче по-важната новина е, че режисьор ще бъде отново ще бъде новозеландецът Тайка Уайтити, който освежи значително поредицата с включването си в „Тор: Рагнарок” (2017), а през 2019-та направи един от най-забавните и трогателни не-супергеройски филми на годината - „Джоджо Заека”.