Quantcast

Медия без
политическа реклама

Пол Маккартни: Лас Вегас е гробище за музиканти

07 Авг. 2020
Снимка EPA/BGNES

Сър Пол Маккартни няма никакво намерение да се установи за дълго в Лас Вегас и да изнася там поредица от концерти, тъй като според него Градът на греха бил "гробище за музиканти", пише британската преса. 

"Подобна идея никак не ме блазни, сподели 78-годишният бивш член на легендарните "Бийтълс". - През целия си живот съм избягвал едно подобно посещение!".

Според мнозина специалисти от шоубизнеса, сър Пол страда от предубежденията на своята генерация, според които във Вегас отиват само звезди в заника на кариерата си, които вече не могат да пълнят успешно зали и стадиони по светаТе изтъкват изключително успешните гастроли на Елтън Джон, Селин Дион, Род Стюарт и много други, които спечелиха стотици милиони долари благодарение на спектаклите си в казината.

В същото интервю за сп. GQ Пол коментира и лошото чувство, което изпитал, когато Ленън се отнесъл зле с него в една от своите песни - "How Do You Sleep"Той бил заклеймен в парчето от покойния Джон, след като решил да съди "Бийтълс" за авторските права. "Тогава те се държаха от Алън Клайн, спомня си Пол. - Единственият начин да спася наследството на групата и на "Епъл" беше да осъдя Алън Клайн. Но тогава юридически стана ясно, че той не е страна, и трябва да съдя "Бийтълс" за правата. А това породи брожение между членовете на състава", спомня си Маккартни.

Той обаче подчерта, че широко разпространеното мнение, че по време на разпадането на групата членовете й са се мразели взаимно, не е вярно. Според музиканта, "Бийтълс" са били "семейство" и като всяко семейство са имали спорове и разногласия.
 

Още по темата

АНКЕТА "СЕГА"

Ще се осъществи ли ротацията във властта?