Медия без
политическа реклама

Пол Маккартни изнесе изненадващ концерт пред 300 души

29 Ноем. 2023
И след 80-годишна възраст Маккартни продължава да концертира по целия свят.
ЕРА/БГНЕС
И след 80-годишна възраст Маккартни продължава да концертира по целия свят.

Пол Маккартни изнесе изненадващ концерт пред публика от 300 души в град Бразилия, съобщи Ройтерс. 

Пространството на изявата е сравнимо с това на клуб "Кавърн" в Ливърпул, където "Бийтълс" започват кариерата си преди повече от шестдесет години. Въпреки високите температури 81-годишният Маккартни изпълни дълъг сет от 22 песни, който включваше както хитове на "Бийтълс", така и парчета от соловата си кариера, продължаващ вече пет десетилетия. 

Концертът е бил обявен в последната минута. Маккартни е съобщил в социална медия във вторник сутрин, че по-късно същия ден ще свири в клуб "Шоро", за да отбележи началото на турнето си Got Back в Бразилия. Според съобщението билетите са били "изключително ограничени". Опцията за закупуване е била възможна единствено за тези, които вече са имали билет за концерта а стадион "Мане Гаринча" в четвъртък. Но пък цените са били изключително достъпни - между 41 и 82 щатски долара, много по-ниско от тези на пропуските за останалите концерти на турнето, и са били продадени за няколко минути. Организаторите са предотвратили възможност за записи и снимки с телефони и камери, а несъгласните са били отстранени от охраната. 

Турнето на Маккартни Got Back ще премине през градовете Бразилия, Бело Оризонте, Сао Пауло, Курутиба и Рио де Жанейро през следващите две седмици. Преди Южна Америка той посети Австралия.

В началото на този месец 81-годишният музикант се зарадва на успехи в класациите, каквито отдавна не е постигал. Последното парче на "Бийтълс" Now And Then стана номер едно във Великобритания 54 години след предишния подобен успех на легендарната група и почти толкова след разпадането й. Пол Маккартни нарече това "много емоционален момент".

Мелодията е записана от Джон Ленън на демокасета през 1978 г., две години преди да бъде убит. След смъртта му съпругата му Йоко Оно предоставя записа на останалите от "Бийтълс", а през 1994 г. Джордж Харисън, Маккартни и Ринго Стар записват нови части и грубо довършват Now And Then. Групата обаче не издава песента заради проблеми с извличането на вокалите и пианото на Ленън поради ограничените възможности на технологията по онова време. Днес това става възможно благодарение на изкуствения интелект. Записът е довършен в студио от 81-годишния Маккартни и 83-годишния барабанист Ринго Стар, за да се "събере" групата за последен път. Харисън почина през 2001 г.

Последвайте ни и в google news бутон

Ключови думи:

Пол Маккартни, "Бийтълс"

Още по темата