Quantcast
Пласидо Доминго триумфира въпреки обвиненията | СЕГА
facebook
twitter

Култура

Пласидо Доминго триумфира въпреки обвиненията

600
 Снимка: ЕПА/БГНЕС
Пласидо Доминго на фестивала в Залцбург.

Оперната легенда Пласидо Доминго получи бурни аплодисменти на фестивала в Залцбург - първото му представление, след като беше обвинен в сексуален тормоз. "Триумф в Залцбург, овации за Доминго въпреки аферата #Me Too", гласи заглавие в регионалния всекидневник Kleine Zeitung след изпълнението му в операта на Джузепе Верди "Луиза Милър ".

Осем певици и танцьорка заявиха по-рано този месец, че са били тормозени сексуално от прочутия тенор през 80-те години. В доклад на АП няколко жени, едната от които е идентифицирана, обвиниха Доминго, че е използвал позицията си в операта, за да оказва сексуален натиск спрямо тях. Операта в Лос Анджелис започна разследване.

Като резултат от обвиненията Филаделфийският оркестър оттегли поканата си към Доминго да изнесе концерт на 18 септември. Ръководителят на фестивала в Залцбург в Австрия обаче бе категоричен, че Доминго ще се представи в Австрия, както е планирано. Това бе първата му сценична изява след обвиненията в началото на август. 

Роденият в Мадрид Пласидо Доминго е един от най-прочутите тенори на XX век. Той стана известен и извън кръговете любители на операта със съвместните си гастроли заедно с Лучано Павароти и Хосе Карерас под името "Тримата тенори". На 78-годишна възраст оперната звезда все още концертира активно. Доминго има зад гърба си над 100 записа и 14 награди "Грами". 

Още

Една гала и два финала със Соня Йончева и Пласидо Доминго

01.09.2021

Обновена

ДИМИТЪР СОТИРОВ     

7137
5000 почитатели на операта ще бъдат на пл. "Св.Александър Невски"

31.08.2021

Обновена

1311
Концертът на Соня Йончева и Пласидо Доминго се излъчва онлайн по света

12.08.2021

3544