Quantcast

Медия без
политическа реклама

"Пича" се завръща след битка с рак и ковид едновременно

12 Юни 2022
Снимка: Архив
Героят му от "Големия Лебовски" Пича се превърна в легенда - въпреки че филмът е заснет много преди социалните мрежи (1998), персонажът е обект на всевъзможни мемета и гифове.

Джеф Бриджис - носител на "Оскар" за "Лудо сърце" (2009), но завинаги най-известен с култовата роля на Пича от филма на братя Коен "Големият Лебовски", се завърна на екрана след животозастрашаваща битка с рака и с COVID-19. При това едновременно. Преди премиерата на сериала "Старецът", който излиза на 16 юни в САЩ, 72-годишният актьор разказа за оцеляването и завръщането на снимачната площадка. "Боледувах цяла година и когато се върнах при екипа, беше като някакъв луд сън", разказа той през Variety.

Трилърът по роман на Томас Пери е наполовина заснет, когато пандемията прекъсва работата през март 2020 г. През есента продукцията е възстановена, но се оказва, че на терен не може да се яви звездата на сериала - Джеф Бриджис е диагностициран с неходжкинов лимфом. Актьорът се подлага на химиотерапия, но в същото време се заразява с ковид и прекарва пет месеца в болница в борба за живота си. "Не се безпокоях дали ще мога да работя отново, защото някак се бях примирил с идеята, че може да умра", споделя той.

"Поставях си малки цели по време на боледуването. Първата беше да видя колко мога да се задържа на крака, и дълго време рекордът ми беше 45 секунди, при това с проходилка и кислородна маска", разказва премеждията си Пича. След това обаче той успява да заведе дъщеря си Хейли до олтара, когато тя се омъжва. Чак накрая идва време за кино. 

В "Старецът" Бриджис играе бивш агент на ЦРУ, който е напуснал службата преди десетилетия и се е отдал на тих живот в провинцията. Неуспешен опит за убийство го изкарва от изгнанието. Колегите му от продукцията са във възторг от начина, по който Джеф се е завърнал на сцената, сякаш нищо не се е случило. Това потвърждава актрисата Ейми Бренеман, който играе негова любовна партньорка: "Пред камерата той буквално оживява." "Беше готов да се завърне и да бъде като 007", заяви и Алия Шокет. 

Ключови думи:

Джеф Бриджис, Пича, рак, ковид