Медия без
политическа реклама

"Отказах цигарите през 2019-а, хероина през 1978-а, кокаина през 2006-а"

Легендарният китарист на Rolling Stones Кийт Ричардс разказва за пороците си

23 Септ. 2023
Кийт Ричардс - на сцената от шест десетилетия.
EПА/БГНЕС
Кийт Ричардс - на сцената от шест десетилетия.

"Отказах цигарите през 2019 г., хероина през 1978 г., кокаина през 2006 г., но все още обичам да пия“. Това признание направи легендарният китарист на "Ролинг Стоунс" Кийт Ричардс, който разказа пред британското издание "Телеграф" за това как е излязъл невредим от десетилетията на тежък живот.

Ричардс описва как през годините се е отказал от някои от пороците си, включително хероин и кокаин, и е започнал да води живот, близък до трезвеността, наричайки го "уникално преживяване". По-рано този месец Ричардс се присъедини към колегите си Мик Джагър и Рони Ууд, които отдадоха почит на покойния барабанист Чарли Уотс при представянето на предстоящия албум на The Rolling Stones Hackney Diamonds в Източен Лондон.

Преди излизането на дългоочаквания запис Ричардс разказа за отношенията си с многобройните си деца и внуци, за "очарователния процес" на остаряването и за отказа от алкохолната напитка, която той зловещо нарича "ядрени отпадъци".

Ричардс е женен за бившия модел и актьор Пати Хансен, 67-годишна, от близо 40 години. Двойката има две дъщери - Теодора, на 38 години, и Александра, на 37 години. Преди Пати легендарният китарист има 13-годишна връзка с музата на Rolling Stones и "момичето на седемдесетте", покойния немско-италиански модел Анита Паленберг. Кийт и Анита имат три деца - Марлон, който сега е на 54 години, и Данделон Анджела, която през април навърши 51 години. Третото им дете, синът Тара Джо Джо Гън, умира трагично от синдрома на внезапната детска смърт през 1975 г., когато е само на два месеца.

По повод семейния живот Ричардс споделя пред вестника: "Обичам семействата си. Имам няколко - разширени. И всички те се обичат."

Ричардс призна, че не е докосвал цигара от 2019 г., отказал се е от хероина през 1978 г., а след това и от кокаина през 2006 г. "Все още обичам да пия от време на време - защото скоро няма да отида в рая - но освен това се опитвам да се наслаждавам на това, че съм хетеросексуален. Това е уникално преживяване за мен", казва той. Въпреки това, избраното от Ричардс питие вече не е онова, което той нарича Nuclear Waste (ядрени отпадъци) - смес от водка и фанта, която той често е виждан да отпива по време на предишни интервюта. Въпреки годините на злоупотреба с наркотици Ричардс заяви, че е "благословен" да бъде здрав, докато наближава осемдесетия си рожден ден.

"Засега нямам истински проблем с остаряването. Има някои ужасяващи неща, които можеш да видиш в бъдещето, но трябва да стигнеш дотам...Примирявам се с идеята да съм на 80 години и все още да ходя, да говоря", каза още той.

Новият албум на "Ролинг Стоунс" Hackney Diamonds ще бъде издаден на 20 октомври. Ричардс ще навърши 80 на 18 декември.

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата