Quantcast
Осъдиха Кевин Спейси да плати 31 млн. долара | СЕГА
facebook
twitter

Култура

Осъдиха Кевин Спейси да плати 31 млн. долара

1 475
 EPA/BGNES
Кевин Спейси с адвоката си.

Съд в Съединените щати задължи Кевин Спейси да изплати почти 31 млн. долара на компанията MRC, произвела сериала "Къща от карти" за стрийминг платформата Netflix. Актьорът трябва да плати, защото е нарушил условията по договора си, основно тези, които се отнасят до недопускането на сексуален тормоз на работното място, пише Variety.

През 2017 г. MRC прекрати отношенията си със Спейси и свали от производство шестия, финален сезон на сериала, след като 8 души от екипа се оплакаха от сексуален тормоз от страна на звездата. Сценарият на последния сезон бе пренаписан и сериалът излезе през 2018 г. без участието на актьора и само с осем, вместо планираните 13. 

Продуцентите на „Къща от карти“ подадоха иск за поверителен арбитраж още през януари в 2019 г., за да си възстановят допълнителните разходи за прекратяването на сезона и започването отначало, причинени от поведението на актьора. Спейси подаде обратен иск, обвинявайки продуцентската компания в неправомерно прекратяване на договора му. Според него, основания за прекратяване на договора му не е имало.  

Делото бе гледано в закрит режим, но за него се разчу, след като съдът отклони обжалването на адвокатите на Кевин Спейси.

Сега актьорът и неговите компании, M. Profitt Productions и Trigger Street Productions, трябва да изплатят на MRC 29,5 млн. долара в качеството на обезщетение, както и 1,2 милиона долара адвокатски хонорари и 235 000 долара съдебни разходи. 

Първият, който заговори за тормоза на Спейси през октомври 2017 г., беше актьорът Антъни Рап. Ставаше дума за събития отпреди 30 години. Спейси се извини на Рап писмено и заяви, че не си спомня тази среща.

Последваха и други обвинения в сексуален тормоз и непристойно поведение към актьора. Спейси ги отхвърля и твърди, че е невинен.

Още

ГЕРБ съди Рашков за 100 000 лв. заради скандала "Хемус"

14.01.2022

Обновена

3727
Върховният съд на САЩ спря задължителната ваксинация в предприятия

14.01.2022

3086
Тийнейджър от Пловдив бе осъден за тероризъм