Quantcast
„Лукасфилм“ наеха човека, който ги засрами в YouTube | СЕГА
facebook
twitter

Култура

„Лукасфилм“ наеха човека, който ги засрами в YouTube

Той направи младите Люк Скайуокър, принцеса Лея и Хан Соло по-естествени, отколкото компанията ILM
2 347
 Disney
70-годишният Марк Хамил се появява в ролята на Люк Скайуокър във финала на сезон 2 на „Мандалорецът”.

„Лукасфилм“, компанията зад филмите от поредицата „Междузвездни войни“, е наела потребителя, известен в YouTube като Shamook, който използва технологията дийпфейк за да направи образа на Люк Скайуокър в „Мандалореца“ по-правдоподобен. Видеоклипът на Shamook от „Мандалорецът“ има 2 110 000 гледания.

В YouTube е пълно с дийпфейк видеоклипове, които се опитват да подобрят често поляризиращите мненията визуални ефекти във филмите, но те рядко водят до предложения работа от някое голямо студио. Популярният ютюбър и автор на дийпфейк видеа, нарекъл се Shamook обяви този месец в секцията за коментари на един от видеоклиповете си, че се е присъединил към екипа на Industrial Light and Magic (ILM) — компанията за визуални ефекти на „Лукасфилм“ — която също потвърди наемането пред IndieWire.

Новината е забележителна, тъй като един от най-гледаните клипове на Shamook е дийпфейк , който подобрява визуалните ефекти, използвани във финала на втория сезон на „Мандалорецът“, за подмладяването на Марк Хамил в ролята на Люк Скайуокър. Видеото има над 2.1 милиона гледания в YouTube.


„Industrial Light and Magic винаги е нащрек за талантливи художници и всъщност художникът, известен онлайн под името Shamook, вече работи за компанията“ заяви представител на „Лукасфилм“.  „През последните няколко години ILM инвестира както в машинно обучение, така и в програми за изкуствен интелект, като средство за създаване на визуални ефекти и беше страхотно да видим как с натрупването на инерция и напредването на технологията резултатите стават все по-добре."

„Както някои от вас може би вече знаят, аз се присъединих към ILM / Lucasfilm преди няколко месеца и заради това нямах време да работя върху нови клипове в YouTube“, написа Shamook в коментар този месец.  „Сега се установих в работата си и скоро ще започна отново да качвам - сигурно по-бавно отпреди, но да се надяваме, че няма да чакате месеци."

Shamook пусна своя видеоклип с Люк Скайуокър в „Мандалорецът“ на 21 декември 2020 г., след като е работил по него само четири дни. Докато много фенове на „Междузвездни войни“ бяха щастливи да видят младия Люк Скайуокър, който се появи във финала на втория сезон, още повече подложиха оригиналните визуални ефекти на ILM на критики.

По отношение на подмладяването технологията на визуалните ефекти продължава да предизвиква критики, което е и една от причините Джордж Милър да реши да даде ролята на Фуриоза в предстоящата предистория на „Лудия Макс: Пътят на яростта“ на Аня Тейлър-Джой вместо на актрисата от първия филм Чарлийз Терон, тъй като тази технология все още не е достатъчно добра.

Може би най-забележителното използване на технологията за стареене дойде с излизането на номинирания за 10 оскара „Ирландецът“ на Мартин Скорсезе, който използва визуални ефекти, за да върне Робърт Де Ниро с десетилетия назад във времето. Но и в този случай процесът на помладяване раздели критиците и доведе до друго много популярно видео на Shamook, гледано над 1,2 милиона пъти.

Още

Фалшива кралица чете коледно приветствие по британската телевизия

25.12.2020

25830
Жена оглави разбойническа ескадрила в Star Wars

11.12.2020

341
Почина актьорът, изиграл Дарт Вейдър в "Междузвездни войни"

29.11.2020

Обновена

2794