Quantcast
Камен Донев с нови възгледи на "София Моно" | СЕГА
facebook
twitter

Култура

Камен Донев с нови възгледи на "София Моно"

Фестивалът на малките театрални форми отново ще посрещне публика в парка на Военна академия
1 318
 Снимка: Архив
Камен Донев ще представи премиерно "Лекция №3" от своята поредица моноспектакли, започнала триумфално преди 14 години с "Възгледите на един учител за народното творчество".

Три премиери са в програмата на обичания театрален фестивал на открито "София моно". Той ще се проведе за 11-а поредна година в парка на столичната Военна академия. Между 1 и 22 юни там ще бъдат представени 16 спектакъла, като най-комерсиалният от тях ще има две представления.

За първи път публиката ще гледа Камен Донев в "Лекция 3: Възгледите на един учител за силата на словото" - продължение на супер успешните моноспектакли "... за народното творчество" и "... за всеобщата просвета", с които вече години наред комикът пълни залите. Камен Донев ще играе на 10 и 13 юни от 21 часа. 

Премиерен в програмата на фестивала ще е и моноспектакълът “На живо” на Александра Сърчаджиева - на 15 юни. Той е по текст на Яна Борисова и с режисьор Димитър Коцев-Шошо. Биографичната пиеса, която разказва за най-трудните и най-хубавите мигове в живота на актрисата, ще разкрие несподелени досега моменти, които ще изненадат дори близките й.

"Мистериите на Траките" е заглавието на третата премиера, която Драматичен театър “Любомир Кабакчиев” - Казанлък ще представи на 16 юни. Постановката е по стихове и сценарий на Димитър Кабаков, режисьор и хореограф - Светлин Ивелинов и с участието на актьори от трупата на театъра.

Тазгодишното издание на фестивала на моноспектаклите и малките театрални форми ще срещне зрителите още с Виктор Калев, Ненчо Илчев, Димитър Живков, Николай Урумов, Аня Пенчева, Мариан Бачев, Александър Кадиев, Тончо Токмакчиев, Кирил Ефремов, Яна Огнянова... 

Всички събития ще са с начален час 21:00 ч., с изключение на детските спектакли. Мюзикълът "Алиса в огледалния свят" на "Бон-Бон мюзик" ще започне в 19:30 ч. на 1 юни, а "Маргаритка" по идея на Виктория Терзийска е на 5 юни от 18 ч. Танцовите спектакли на балет "Тиара" и "Магическият шоу-спектакъл" на Ненчо Илчев допълват детската програма. 

Билетите за всички спектакли се продават в мрежата на "Тикетпортал", с изключение на безплатния спектакъл за 1 юни. От 12:00 часа в Деня на детето с вход свободен ще е представлението "Да играем на театър" на казанлъшкият театър "Л. Кабакчиев". То ще бъде и с жестомимичен превод, осигурен от партньорските фондации "Ардус" и "Яника". 

Още

„София моно 2020“ за десети път изнася театъра в парка
За девети път "София моно" в парка

02.05.2019

221
Камен Донев: Аз мога толкова, а вие?

08.04.2019

13043