Медия без
политическа реклама

Графа и шоуто му впечатлиха 20 000 на стадион "Васил Левски"

Спектакълът включваше над 20 песни с мултимедийни и светлинни ефекти, каквито за първи път се виждат на родна сцена

01 Окт. 2023
Графа е от артистите, които се раздават на сцената.
eli delis photo
Графа е от артистите, които се раздават на сцената.

В последния ден на септември Влади Ампов-Графа представи своя музикален спектакъл пред повече от 20 000 фенове, събрали се на Националния стадион „Васил Левски“. Постижението е впечатляващо за български артист - извън сферата на чалгата никой не се е престрашавал да излезе на най-голямата сцена у нас. А той успя и да напълни трибуните с доволна публика, като пет лева от всеки продаден билет ще бъдат дарени за развитието на таланта на децата от фондация „Димитър Бербатов“.

Графа изпя над двайсет песни от цялата си досегашна кариера, придружавайки ги със силни лични послания, безкомпромисни изпълнения на музикантите, беквокалистите, танцьорите, както и с мултимедийни и светлинни решения, които за първи път присъстват на родно шоу.

Над всеки детайл от спектакъла е работил екип професионалисти в продължение на повече от половин година. Непосредствено преди концерта на сцената се качиха DJ Burlak & DiMO BG, последвани от търновската духова музика Junior Band, които се погрижиха за правилната музикална настройка на публиката.

Часът на Графа настъпи с хитовете „Слънце в очите ти“ и „Ти грееш“. Особено емоционален бе моментът, когато Владимир Ампов извика на сцената големия български футболист Димитър Бербатов и децата от фондацията му. Той приветства публиката на „свой терен“ и лично благодари на многохилядното множество, че с покупката на билети за концерта подкрепя любимия си артист, развитието на българските музика, изкуство и талант. Бербатов покани на сцената 16-годишния пианист Ивайло Василев, дете на фондацията му. Специално за него Графа аранжира за пиано песента „Никой“. Ивайло излезе уверено на голямата сцена и впечатли публиката с виртуозното си изпълнение.

След това шоуто продължи – хореографът Радостина Точева и танцьорите от RiO Crew бяха на световно ниво, сцената прилягаше и на специалните гости Тино (Фиаско), Мария Илиева (Крадена любов), Веско Ешкенази (Ванилия) и Михаела Филева (А дано, ама надали). Събитието донесе сърдечни вълнения на съпругата на Графа Мария. Неочаквано за нея охраната я изведе на сцената по време на песента „Вселена“ от последния албум на Графа „Вековна гора. Влади Ампов емоционално разказа историята за първия букет цветя, който е подарил на Мария, и й благодари, че е до него и 17 години го подкрепя. Дъщеря им Никол планирано беше част от концерта като танцьорка от RiO Kids. Кулминацията беше с изпълнението на “Дим да ме няма“.

По време на спектакъла Графа представи две песни, написани за родителите му. Първата „Утеха“, от последния му албум, е за баща му Кирил Ампов, който присъстваше на събитието. Влади Ампов използва обявяването на песента, за да напомни на зрителите да обичат и да ценят родителите си. „Последната песен“, посветена на майка му Тони Ампова, беше и последна от сетлиста на концерта. Финалът бе увенчан със заря, а за бис заедно с Графа на сцената се качи женският хор „Мистерията на българските гласове“. Заедно те изпълниха епичната „Вековна гора“.

Влади Ампов изпя още „Моменти“ и „Давам всичко за теб“, след което осветлението на стадиона светна и озари щастливите лица на присъстващите. Това бе краят на шоуто, но началото на нов етап от историята на българската попмузика, предвиждат организаторите на събитието от „Монте Мюзик“.

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата