Медия без
политическа реклама

Филип Киркоров в сблъсък с Маргарита Симонян за честта на Алла

Въпреки че и двамата са в лагера на Путин

02 Май 2022
Филип Киркоров

Въпреки че и двамата "пеят" в лагера на Путин, певецът Филип Киркоров и главната редакторка на пропагандния канал Russia Today Маргарита Симонян влязоха в шумен махленски конфликт. Причината е обидата, която Симонян нанесе на бившата съпруга на родения във Варна певец - Алла Пугачова, и нейния сегашен партньор Максим Галкин. Комикът Галкин се заяви като противник на войната в Украйна още от първия ден на инвазията, дни по-късно шоуто му бе свалено от ефир, а впоследствие двамата с Алла избягаха в Израел. 

В края на миналата седмица Маргарита Симонян не се поколеба да изрази отношението си към неправилно ориентирания идеологически Галкин, като го нарече "хомосексуалист". Според нея 45-годишният комик се е оженил нарочно за много по-възрастната Пугачова, за да не буди подозрения със сексуалността си. 

Разбира се, изказването предизвика реакции в руския шоубизнес, като сред първите беше латвийката Лайма Вайкуле - почти връстничка на Пугачова и също като нея звезда от времето на СССР. "Къде ти е акълът, Маргарита?", запита риторично тя и добави, че познава Галкин и Алла като хармонична двойка и че Симонян е "човек, прекрачващ всякакви граници на морала и етиката", който проявява "професионална и човешка несъстоятелност". 

Дни по-късно се обади и самият Филип Киркоров, който преди това бе зает да изнася серия концерти в Кремъл в навечерието на своя 55-и юбилей.

Дори бившата му половинка Алла Пугачова и сегашният й партньор - комикът Максим Галкин, обърнаха гръб на Путин и напуснаха Русия, но роденият във Варна руски народен артист Филип Киркоров продължава да подкрепя правителствената линия.

Симонян "не бива да си пъха носа в лични работи", коментира той. Възмутен от отношението към неговата бивша съпруга, Киркоров записа специално видеообръщение, разпространено в социалните медии. "Светила ли си им? Как трябва да гледат на теб децата на Алла и Максим?... Ти си журналист, а не бабичка на пазара, разнасяща непристойни слухове и клюки", укори я той. 

Одобрителни коментари под изявлението на Киркоров оставиха редица руски звезди като оперната прима Анна Нетребко и съпругът й Юсуф Айвазов, актрисата Марина Зудина и др.

Още по темата