Медия без
политическа реклама

Алла Пугачова издаде първи албум след 16 години пауза и нова песен след 5

„P.S.“ съдържа 20 композиции от юбилейния концерт на певицата през 2019 г.

02 Март 2024Обновена
Обложката на новия албум на Алла Пугачова (на преден план).
Обложката на новия албум на Алла Пугачова (на преден план).

Кралицата на руската естрада Алла Пугачова издаде на 1 март първия си за последните 16 години нов албум, наречен „P.S.“. Той съдържа 20 композиции, налични във всички стрийминг платформи. Това са аудиозаписи от песните на Алла от юбилейния й концерт в залата на Кремълския дворец през 2019 г. След концерта излезе и филм с песните от него. В YouTube те вече пета година са достъпни, така че вълната на интерес към току-що излезлия официално музикален материал ще бъде кратка и незабележима във финансов план за самата Пугачова, коментира KP.ru.

В албума песните звучат с аплодисментите от концерта и кратки реплики на певицата. Дългогодишният звукорежисьор на Примадоната – Анатолий Лопатин, казва, че тези композиции никога не са били записвани в студио. По време на концерта Алла Борисовна изпълнила на живо само част от тях.

Сред песните в „P.S.“ са „Монолог“, „Анестезия“, „Поживей в моята кожа“, „Живот на показ“, „Свободна“, „Не ме наранявайте, господа“, „Имам нужда от нещо“, „Моят приятел“, „Любов като сън“, „Жената, която пее“ и др.

Продуцент на новия албум е украинката Натела Крапивина, която е на черно-бяла снимка на обложката на албума заедно с певицата. Пугачова издаде последния си солов албум „Приглашение на закат“ („Покана за залез“) през април 2008 г.

За изненада на критиците си, които смятат, че е приключила активния си творчески живот, Алла Пугачова ден по-късно публикува и първата от 5 години насам нова песен, в която призовава любимия човек да не се бои за нея. Откъс от композицията е качил в Инстаграм и бившият й съпруг Филип Киркоров.

Текстът е написан от самата певица в съавторство с композитора Константин Губин, чиято е и музиката. Киркоров благодари на Алла Пугачова за „проникновените слова“, звучащи в „Не се тревожете за мен“. „Пролетта винаги е в душата ти, в сърцето ти, в твоето творчество. Пей, Алла! Обичам те“, обръща се руският Майкъл Джексън към някогашната си голяма любов.

В новата композиция Пугачова зове избраника на своето сърце да не се безпокои за нея, тъй като тя не съжалява за взетите решения и няма да измени на принципите си. „Не се тревожи, с теб съм по-спокойна от всякога. Сънувах битка, в която ти ме изнесе от огъня. Не се тревожи за мен, готова съм на всяка съдба. Не можеш да промениш даденото от Бог и не трябва да изневеряваш на себе си“, пее кралицата на руската естрада.

Музыка: Константин ГубинСлова: Константин Губин и Алла Пугачёва

Алла Пугачова напусна Русия малко след началото на инвазията в Украйна през пролетта на 2022 г., последвайки съпруга си – шоумена Максим Галкин, който бе обявен за „чуждестранен агент“ от Министерството на правосъдието на страната поради острите му антивоенни изказвания. През ноември миналата година тя се върна за кратко в родината си за последен (засега) път. Семейството с двете им деца – 8-годишните близнаци Лиза и Гари, се беше установило в Израел, но замина от страната след ескалацията на палестинско-израелския конфликт. По последни данни в момента те живеят в Кипър, където имат недвижима собственост.

Преди ден бе съобщено, че внукът на Пугачова и син на дъщеря й, актрисата Кристина Орбакайте – музикантът Никита Пресняков, който също напусна Русия, ще изнесе концерт в Лос Анджелис.

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата