Медия без
политическа реклама

Бритни Спиърс обяви оттеглянето си от музикалната индустрия

Певицата опроверга слуховете, че се готви да влезе в студиото за запис на нов албум

04 Яну. 2024
ЕРА/БГНЕС
Бритни Спиърс от времето, когато издаде последния си студиен албум - 2016 година.

С откровен пост в Инстаграм Бритни Спиърс отхвърли слуховете, че работи по нов албум, като заяви, че никога няма да се завърне в музикалната индустрия“, предаде Variety.

Рано сутринта в сряда изданието Page Six загатна, че Спиърс потенциално се готви да си сътрудничи с Charli XCX и авторката Джулия Майкълс за бъдещ запис. Той би бил първата й нова музика от почти десетилетие насам, като се изключи дуетът с Елтън Джон от лятото на 2022-ра Hold Me Closer, но той пък е комбинация от по-стари хитове на сър Елтън. В публикацията се твърди, че някогашната поп-принцеса все още не е записала новия материал, „тъй като проектът едва започва да се оформя“, но че усилено търси създатели на песни за десети студиен албум и планира скорошно влизане в студиото. „Само за да сме наясно, повечето от новините са боклук!!!“, репликира тя.

„Продължават да говорят, че се обръщам към случайни хора, за да направя нов албум... Никога няма да се върна в музикалната индустрия“, написа Спиърс в Инстаграм в публикацията си към италианската ренесансова картина на художника Гуидо Рени „Саломе, носеща главата на св. Йоан Кръстител“. „Когато пиша, пиша за забавление или пиша за други хора!!! За тези от вас, които са чели книгата ми, има още много неща, които не знаете за мен... Написала съм над 20 песни за други хора през последните две години!!!”, изтъква певицата.

Джулия Майкълс и Бритни Спиърс са работили заедно в миналото, въпреки че естеството на тяхното сътрудничество не е напълно изяснено. Заедно с други имена от индустрията, Майкълс е съавтор на Slumber Party – песен, която се появи в последния студиен албум на Бритни Glory (2016).

Спиърс нарича себе си „автор призрак“, което означава, че пише за други артисти, без да свързва името си с проектите, и заявява, че „искрено [предпочита] да е така“ и се наслаждава на това положение. Тя също коментира и твърденията, че книгата й „Жената в мен“ е била пусната без нейно одобрение, като посочва, че това е далеч от истината. Автобиографията й беше национален бестселър с повече от 1,1 милиона продадени копия през първата седмица във формат печатни, електронни и аудиокниги. В рецензия за Variety Стивън Родрик описва мемоарите на Бритни Спиърс като урок за начина, по който медиите унищожават млади, успешни жени. „Водещи и гурута на токшоута изразиха съжаление, че са превърнали принцесата на попа в преследвано животно и обект на презрение. Говорим как всички сме си научили урока. Не залагайте на това“, казва Родрик.

Откакто бе освободена от 13-годишното попечителство на баща си, което контролираше почти всеки аспект от живота й, изпълнителката на хитовете Baby One More Time, Oops!... I Did It Again, Toxic и много други намекваше, че, въпреки желанието на феновете, се притеснява да се завърне в индустрията, но сега за пръв път недвусмислено отхвърля тази възможност. В периода, в който публикува мемоарната си книга, Бритни Спиърс заяви: „Продължаването на музикалната ми кариера не е моят фокус в момента. За мен е време не да бъда някой, който другите хора искат да бъда; време е наистина да намеря себе си“.

Още по темата