Медия без
политическа реклама

Легендата Дейвид Гилмор работи по нов албум

Китаристът на Pink Floyd е в звукозаписното студио в компанията на още известни музиканти

25 Дек. 2023
Дейвид Гилмор (най-вдясно) в звукозаписното студио.
neptunepinkfloyd.co.uk
Дейвид Гилмор (най-вдясно) в звукозаписното студио.

Дейвид Гилмор се връща в студиото: китаристът на легендарните Pink Floyd работи по нов албум. Новината беше разпространена от сайта Neptune Pink Floyd, посветен на британската рокгрупа, на базата на поредица постове в социалните мрежи на съпругата на музиканта – писателката и авторка на песни Поли Самсън. Тя публикува снимки на съпруга си в неговото звукозаписно студио в Брайтън в компанията на други артисти. Това даде повод въображението и мечтите на феновете да се развихрят. Последният солов албум на Гилмор – Rattle that lock, датира от септември 2015 г. Още няма програмирана дата за излизането на новия проект, но ще бъде през идната 2024 г., пише Rockol.

На кадрите с китариста на Pink Floyd Дейвид Гилмор са пианистът Роджър Ино – брат на по-известния Брайън Ино, както и басистът Ги Прат, работил и с Pink Floyd, и с Гилмор в различни проекти. И още барабанистът Адам Бетс, работил с Pulp и Голди, басистът на Squarepusher Том Хърбърт, свирил с номинираните за наградата Mercury групи The Invisible и Polar Bear, продуцентът Чарли Андрю и др.

Официално целта на сешъните в студиото на Гилмор не е оповестена, но фенсайтът на Pink Floyd – Neptune Pink Floyd, съобщава, че Поли Самсън е говорила пред специализирания румънски сайт Zile si Nopti, пред който е заявила, че Гилмор подготвя нов албум с оригинален неиздаван материал, а тя самата работи заедно с него по песните му.

След излизането на последния си албум, Дейвид Гилмор публикува сингъла Yes, I have ghosts чак през 2020-а. Заедно с барабаниста на Pink Floyd Ник Мейсън и Андрий Хливнюк от украинската банда BoomBox създаде парчето в подкрепа на украинския народ във войната с Русия, наречено Hey, Hey, Rise Up! (2022).

Последното представяне на живо на Гилмор беше през 2016-а в поредица от шест концерта в „Роял Албърт Хол“ в Лондон.

 

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата