Медия без
политическа реклама

“Епъл” спасява новия филм на Скорсезе, Ди Каприо и Де Ниро

30 Май 2020
Леонардо Ди Каприо, Мартин Скорсезе и Робърт Де Ниро
Снимки EPA/БГНЕС
Леонардо Ди Каприо, Мартин Скорсезе и Робърт Де Ниро

Финансовите проблеми, налегнали едно от най-очакваните и най-скъпи предстоящи холивудски заглавия, са на път да бъдат разрешени, Продукцията на режисирания от Мартин Скорсезе Killers Of The Flower Moon с Леонардо Ди Каприо и Робърт Де Ниро в главните роли, ще бъде поето от “Епъл”, а за “Парамаунт” ще остане само световното разпространение.  

Двамата любимци на режисьора (Де Ниро се е снимал в девет филма на Скорсезе, а Лео в пет) за пръв път ще застанат заедно пред неговата камера, ако не броим късометражката The Audition от 2015 г. Те обаче са си партнирали в далечната 1993 г. в "Животът на момчето".

Месеци наред студиото и продуцентите се колебаеха относно бюджета на фирма, който по данни на близки до проекта варирал между 180 и 200 милиона долара. Това е довело до неясноти и съмнения дали филмът ще остане в Paramount,  или ще отиде в стрийминг платформа като “Нетфликс”, както стана миналата година с предишния филм на Скорсезе (и Робърт Де Ниро) „Ирландецът". Този път обаче “Епъл” изпревари „Нетфликс“

Сделката, според която “Епъл” ще поеме финансирането и творческата страна, а “Парамаунт” - киноразпространението, осигурява на филма най-доброто и от двата свята. Филмът ще бъде показан в кината по целия свят, преди да се превърне в най-голямото заглавие досега в стрийминг услугата на “Епъл”. Главната цел на Скорсезе, Ди Каприо, Де Ниро и продуцентите на Дан Фридкин и Брадли Томас да направят мащабен уестърн трилър ще бъде осъществена.

В основата на сценария за „Убийците на цветната луна“ е едноимената документална книга за поредица убийства на индианци от племето Осейдж в Оклахома през 20-те години на ХХ век, когато в земите им е открит нефт. Продуцентите Фридкин и Томас и компанията им „Императив“ са откупили правата за екранизация за 5 млн. долара. Убийствата остават остават дълго време неразкрити, на  разследването им, в които участва е младият Джон Едгар Хувър, води до раждането на ФБР.

Още по темата