Медия без
политическа реклама

Скорсезе не можа да се пребори с Тейлър Суифт

Концертният й филм спечели повече от "Убийците на цветната луна"

23 Окт. 2023Обновена
Тейлър Суифт и Мартин Скорсезе
EПА/БГНЕС
Тейлър Суифт и Мартин Скорсезе

80-годишният ветеран на седмото изкуство Мартин Скорсезе не можа да се пребори във филмовия боксофис с 33-годишната попзвезда Тейлър Суифт. Нейният концертен филм Taylor Swift: The Eras Tour запази за втори пореден уикенд челната си позиция в класацията на Северна Америка, оставяйки зад себе дългоочаквания "Убийците на цветната луна" на Скорсезе. 

След като донесе близо 100 милиона долара през премиерния си уикенд, през втората седмица (Taylor Swift: The Eras Tour няма прожекции в работните дни) спечели $ 31 млн. от продажба на билети в киносалоните на САЩ и Канада. Това се оказа достатъчно да запази първенството си.

"Убийците на цветната луна" отчете постъпления от 23.5 милиона долара. Въпреки второто място анализаторите отчитат, че това е добър старт за 206-минутната лента на Скорсезе, получила отлични отзиви от критиката. "Убийците на цветната луна" отбелязва третия най-касов дебютен уикенд за филм на именития режисьор след "Злокобен остров" (41 милиона щатски долара през 2010 г.) и "От другата страна" (26,9 милиона щатски долара през 2006 г.)

Епичната продукция с продължителност 3 часа и 26 минути, която събира на екран двамата любими актьори на Мартин Скорсезе - Робърт де Ниро и Леонардо Ди Каприо, разказва за убийствата на индианци от племето осейдж в Оклахома в началото на 20-и с цел да се завладее петролното им богатство. 

Много зрители бяха отблъснати от рекордната продължителност на филма, но последните 12 месеца доказаха, че дължината не е порок: 192-минутният "Аватар: Природата на водата" на Джеймс Камерън натрупа 2.32 милиарда долара и зае третото място във вечната класация на най-касовите филми за всички времена, предвождана от неговия предшественик от 2009 г. "Опенхаймер" на Кристофър Нолан, който продължава три часа, инкасира 945 милиона въпреки недопускането на деца на прожекциите в Америка. Той стана вторият най-касов филм с рейтинг R в историята - единствен преди него е "Жокерът". 

 

У НАС

В България, където филмът концерт на Тейлър Суифт ще бъде прожектиран в началото на ноември, и то в ограничен брой салони, "Убийците на цветната луна" очаквано застана на първа позиция по зрителски интерес у нас след първия си уикенд. Историята за поредицата убийства сред населяващото Оклахома индианско племе осейдж е гледана от 7009 зрители и отчита 96 642 лева приходи, сочат обобщените данни от киносалоните. .

Последвайте ни и в google news бутон