Медия без
политическа реклама

Тейлър Суифт - Скутър Браун 6:0

Напуснат и от другите си звездни клиенти Ариана Гранде и Джъстин Бийбър, мениджърът се оттегля от бизнеса

18 Юни 2024
 Скутър Браун (вдясно) по време на триумфалните си години с Джъстин Бийбър.
ЕПА/БГНЕС
Скутър Браун (вдясно) по време на триумфалните си години с Джъстин Бийбър.

Скутър Браун - мениджърът-звезда, прочул се със своята разпра с Тейлър Суифт, отново губи позиции - докато бившата му клиентка триумфира. През 2019 г. той купува звукозаписната ѝ къща Big Machine Records за 300 милиона щатски долара чрез инвестиционна група. Така придобива мастър записите на първите ѝ шест албума, което за нея е "проява на агресия, която я лишава от работата на целия й живот". 

В отговор на сделката Суифт блокира използването на нейните песни в телевизионни предавания и филми и така намалява приходите на инвестиционната група на Браун. След това певицата започва да презаписва старите си албуми и така си връща собствеността и намалява стойността на оригиналите. Досега тя е преиздала четири - FearlessRedSpeak Now и 1989, а феновете  ѝ очакват с нетърпение Reputation (Taylor's Version). В последните две години певицата и авторка на песни чупи всевъзможни рекорди с концертното си турне... а кариерата на Скутър Браун изглежда е достигнала мъртва точка.

Вчера музикалният магнат обяви, че се оттегля от мениджмънта на таланти след 23 години в тази сфера. 42-годишният предприемач каза, че ще се съсредоточи върху ролята си на баща (той има три деца), както и на главен изпълнителен директор на развлекателната компания HYBE America. Миналата година беше съобщено, че редица високопоставени клиенти на Браун, включително Ариана Гранде и Джъстин Бийбър, се разделят с мениджъра. Той бе напуснат и от бродуейската звезда и лауреатка на "Оскар" Идина Мензел и колумбийския певец Джей Балвин.

Роденият в Ню Йорк Браун бе един от най-успешните музикални мениджъри в света. Големият му пробив идва през 2008 г., когато забелязва 12-годишния Джъстин Бийбър да пее в YouTube. Той открива младежа чрез училището му, като моли членовете на настоятелството да го свържат с майката на Бийбър, и го записва в звукозаписната компания, която създава заедно с R&B изпълнителя Ъшър. Бийбър бързо се превръща в една от най-големите звезди на поп музиката, а Браун ръководи кариерата му през няколко възхода и падения, включително периода 2013-2014 г., когато певецът е арестуван за вандализъм, опасно шофиране и нападение. Ариана Гранде също работеше с Браун от зората на кариерата си. Тя подписва договор с него през 2013 г. и оттогава издава шест албума, като само един от тях не е оглавил американската класация.

Сред другите клиенти на Браун бяха Деми Ловато, Тори Кели, Дейвид Гета, Black Eyed Peas, Ава Макс, Карли Рей Джепсън.

Браун заяви, че е решил да се оттегли от музикалния мениджмънт, след като "един от най-големите ми клиенти и приятели ми каза, че иска да разпери криле и да тръгне в нова посока". Той не каза кой е клиентът, макар че изявлението му за пенсиониране, публикувано в Инстаграм, е дълго цели 1400 думи.

Последвайте ни и в google news бутон