Медия без
политическа реклама

От №1 до №14 в класациите: само Тейлър Суифт

11-ият албум на певицата милиардер чупи рекорд след рекорд

30 Апр. 2024
Тейлър Суифт
EПА/БГНЕС
Тейлър Суифт

Подобна доминация е наистина невиждана. Тейлър Суифт превзе класацията на "Билборд" за сингли, като успя да класира от 1 до 14 място включително парчета от новия си албум The Tortured Poets Department, съобщи сайтът на изданието. Мегдан за други в Топ 14 просто няма. 

34-годишната мегазвезда подобрява собствения си рекорд за пълна доминация в чарта - през 2022 г. сингли, включени в албума Midnights, заемаха всички места в топ 10. Песните от новата продукция на Суифт, заели челни позиции, са с четири повече отколкото преди около две години. Суифтта благодари на почитателите си в социалната мрежа "X": "Надминахте себе си, това е невероятно."

На върха на тазседмичното подреждане е първият сингъл от The Tortured Poets Department - Fortnight, в който се изявява и Пост Малоун. В челната тройка място намират също Down Bad и I Can Do It With a Broken Heart, следвани от The Tortured Poets Department и от So Long, London. 

Тейлър Суифт е начело и на класацията на "Билборд" за албуми. Продукцията излезе на 19 април, като първо бяха представени 16 песни, а няколко часа по-късно певицата представи и разширена втора част, включваща още 15 композиции. 

Въпреки смесените отзиви, които албумът получи от критиците, триумфът му сред публиката е несъмнен и той продължава да чупи рекорди. The Tortured Poets Department се превърна в най-търсения и най-слушан запис в платформите Spotify, Amazon Music и Apple Music броени часове след излизането си на 19 април. 

Той стана първият албум в историята на "Спотифай", успял да достигне над един милиард стрийма за по-малко от седмица. Всъщност това не е изненада, тъй като реализира над 300 милиона слушания за 12 часа след появата си. Разбира се, рекордът, който американската попзвезда подобри в Spotify с 11-ия си студиен албум, принадлежеше на... Тейлър Суифт (за Midnights от 2022 г.). Тогава обаче платформата не обяви конкретни данни, припомня Си Ен Ен. През 2023 г. Тейлър Суифт стана и най-стриймваният изпълнител в "Спотифай", като събра над 26,1 милиарда стрийма в световен мащаб. И макар да е едва април, съвсем не е изключено певицата да повтори това и тази година. 

Пилотният синтъл Fortnight се превърна в най-слушаната песен в Spotify за един ден - 25,2 млн. пъти, подобрявайки досегашното постижение на Марая Кери с коледния й хит All I Want For Christmas Is You, който преди Рождество Христово м.г. реализира 23,7 млн. слушания, съобщава Би Би Си. 

От "Амазон" и "Епъл" също казаха, че The Tortured Poets Department е счупил рекорди за стрийминг и при тях. 

Официалните данни за продажбите сочат, че в първата му седмица на пазара от The Tortured Poets Department са закупени около 1,5 млн. копия, като 700 000 са на винил, съобщи "Билборд". Така Суифт подобрява собствения си рекорд за най-много продадени копия на плоча за ден, като надминава 693 000 броя от преиздадената миналата есен нейна продукция "1989 (Taylor's Version)". Музикалната звезда реши да презапише първите си шест албума заради спор за авторски права.

Тейлър Суифт продължава и световното си турне Eras Tour. След Северна и Южна Америка и Азия, втората част е планирана за това лято в Европа. Обиколката трябва да започне от Париж на 9 май. Според американски медии в шоуто певицата ще добави и част от новите песни, включени в The Tortured Poets Department. Досега турнето реализира приходи от над 1 млрд. щатски долара, което също е рекорд.

Ключови думи:

Тейлър Суифт

Още по темата